Andreea Arsine

sursa foto: pagina Facebook Andreea Arsine.

Apreciază acest articol

Andreea Arsine este o atletă originară din nordul României, de la Botoșani. Acolo a început atletismul, la vârsta de 8 ani. Tatăl ei, antrenor de box, a îndrumat-o să facă sport, să practice „Sportul regină”.

La început a fost legitimată la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, unde s-a antrenat cu Mihaela Ungureanu și Florin Melinte. A trecut apoi la Clubul Sportiv Botoșani, sub pregătirea antrenorului Dan Mighiu.

Pe când avea 21 de ani a abandonat atletismul, din cauza condițiilor și suportului oferit. Cinci ani a muncit ca factor poștal. A devenit chiar campioană balcanică a poștașilor.
A revenit în activitatea de performanță însă în 2014, motivată de dispariția tatălui. S-a legitimat la CSU Galați, la insistențele antrenoarei Veronica Budileanu Marinescu.

Pentru Botoșani News, a povestit în aprilie 2016:

„Pentru tata m-a reapucat de atletism. Am luat decizia în octombrie 2014, când s-a împlinit un an de la moartea tatălui meu. Și-a dorit mult să ajung sus și s-a supărat când m-am lăsat. Știa că pot să fiu o mare campioană. Tata a practicat boxul iar în ultima parte a vieții a concurat la competiții de atletism pentru veterani”.

Andreea Arsine a mărșăluit la Rio de Janeiro

Ce spune despre o calificare la amânatele Jocuri Olimpice din 2021, de la Tokyo? „Şansele pentru Tokyo sunt. Totul va depinde de motivaţia mea, în momentul reluării concursurilor internaţionale pentru realizarea baremului. Nu doresc să vorbesc vorbe, sunt mulţi factori care decid participarea la Tokyo şi sper doar să fiu bine.

Din fericire, s-au stabilit primele concursuri, vor fi cele campionatele naţionale: 12 septembrie – 20 km şi 2 noiembrie – 10km, la nivel internaţional este totul închis, prin urmare nici vorbă de competiţii”, a declarat specialista probei de marș, pentru Regional Press.

A reprezentat România la ultima ediție, cea din 2016, din Brazilia, de la Rio de Janeiro, a Jocurilor Olimpice. S-a clasat pe locul 45 în proba de 20 kilometri marş.

Andreea Arsine
sursa foto: pagina Facebook Andreea Arsine.

„Tatăl meu m-a dus de mână la atletism și marșul a fost de la început proba mea de bază. În 2004 m-am lăsat și până în 2006 am făcut și alergare, 5.000 și 10.000 de metri. Am avut rezultate bune, dar m-am întors la marș. Simțeam că acolo pot să ating cele mai bune performanțe”, declara pentru ediția online a „Gazetei Sporturilor” din 17 iunie 2016, într-un articol semnat de Oana Dușmănescu.

Andreea Arsine va împlini 32 de ani în acest an, pe 14 septembrie.

Este antrenoare de fitness. A făcut parte din echipa „Faimoșilor”, în sezonul 3 de la Exatlon, fiind marea câștigătoare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *