Christian Coleman are probleme: 3 teste ratate în 12 luni

0
Christian Coleman
Apreciază acest articol

Christian Coleman a fost suspendat temporar de Unitatea de Integritate a Atletismului (Athletics Integrity Unit/ AIU) și riscă absența la ediția din 2021 a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Motivul? Sprinterul american a „driblat” trei controale doping într-o perioadă de 12 luni.

Starea de suspendare va continua până la o audiere în conformitate cu normele antidoping World Athletics sau Codul de conduită al integrității, când va fi luată o decizie finală.

În apărarea sa, atletul a scris o postare lungă pe contul său de Twitter, în care a relatat că agenții nu l-au găsit acasă, pe 9 decembrie 2019, pentru că era la cumpărături la un mall din apropierea casei.

Christian Coleman riscă absența la Tokyo

Christian Coleman a mai fost în această situație chiar înainte de Campionatul Mondial din 2019, de la Doha, unde a câștigat unde a devenit campionul probei de 100 m și cu ștafeta SUA de 4X100 metri. El sărise peste controalele inopinate din 6 iunie 2018, 16 ianuarie 2019 şi 26 aprilie 2019.

Atletul a invocat faptul că primul control ratat ar fi trebuit antedatat pentru 1 aprilie 2018, prima zi a trimestrului, ceea ce ar plasa cele trei controale ratate pe o durată mai mare de 12 luni, iar Agenţia americană antidoping l-a exonerat de violarea codului antidoping.

„Nu am folosit și nici nu voi folosi substanțe care să-mi îmbunătățească performanțele sportive. Sunt dispus să fiu testat în fiecare zi din restul carierei mele pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a scris pe Twitter.

Conform regulilor Agenţiei Mondiale Antidoping, trei teste doping inopinate ratate într-un interval de 12 luni sunt considerate ca o infracţiune şi atrage o suspendare de până la doi ani, ceea ce ar însemna că americanul ar rata Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *