European Athletics: a decedat președintele Svein Arne Hansen, la 74 de ani!

0
European Athletics președinte
Apreciază acest articol

Preşedintele European Athletics, Svein Arne Hansen, a încetat din viaţă, la vârsta de 74 de ani – a informat European Athletics sâmbătă seara.

Nefericitul eveniment s-a petrecut la Oslo, sâmbătă, , pe 20 iunie, după ce la 15 martie a suferit un accident vascular cerebral.

European Athletics: a fost al 5-lea președinte

De la înființarea EAA (Asociația Europeană de Atletism/ European Athletic Association) în anul 1970, Svein Arne Hansen a fost al 5-lea conducător al organizației.

A fost ales ca președinte al atletismului din Europa în 2015, apoi reales în anul 2019.

Ceilalți președinți ai European Athletics au fost: Adriaan Paulen (Olanda), în 1969-1976, Arthur Gold (Marea Britanie) în 1976-1987, Carl-Olaf Homen (Finlanda) în 1987-1999 și Hansjörg Wirz (Elveția) în 1999-2015.

Mesajele oficialilor European Athletics

Președintele interimar al organizației europene de atletism, Dobromir Karamarinov, a declarat, la aflarea veștii:

„Sunt profund întristat de dispariția lui Svein Arne. A fost un mare lider, un vizionar pentru sportul nostru și o personalitate carismatică în cadrul familiei atletismului.

Era mult iubit de toți cei care îl cunoșteau bine și, mai presus de toate, era prieten cu sportivii. Am pierdut un om grozav. Toate gândurile și dorințele mele se duc la familia lui în acest moment dificil!”.

La rândul său, Christian Milz – președintele executiv al European Athletics -, a spus:

„Lumea atletismului și familia atletismului european și-au pierdut astăzi un lider cu inspirație și un bun prieten. Am avut onoarea și privilegiul de a lucra cu Svein Arne timp de mai mulți ani, înainte de 2015, și începând de atunci, ca președinte al nostru.

A încercat mereu să facă tot ce îi stătea în putință să promoveze sportul și întotdeauna avea zâmbetul pe față. Tuturor ne va lipsi. Le transmit familiei și prietenilor săi cele mai profunde condoleanțe”.

Svein Arne Hansen a fost directorul Jocurilor Bislett – în prezent concurs din categoria Diamond League -, vicepreședinte și președinte (2003) al Asociației Norvegiene de Atletism.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *