Zoltan Hegheduș, mereu tânăr și la 73 de ani

Zoltan Hegheduș
Apreciază acest articol

Zoltan Hegheduș este unul dintre seniorii atletismului brașovean, atlet activ în competițiile veteranilor, prezent an de an la Campionatele Naționale, și pasionat arbitru.

S-a născut pe 23 iunie 1947 la Reșița, în județul Caraș-Severin. Cam toată cariera și-a petrecut-o la Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov.

„Primul antrenor i-a fost chiar tatăl său, apoi profesorul Daniel Mayer, care l-a impus la Campionatul Național de juniori 1 atât ca discobol, cât și ca aruncător de greutate.
Turnător și formator în topitorii de metal, a avut permanent ocazia să se «antreneze» cu piesele metalice pentru autocamioanele pe care le realiza, ca salariat la Uzina constructoare de mașini din Brașov.

A trecut și pe la clubul Dinamo, avându-l ca antrenor pe Ion Benga (1967-1968), după care revine la Brașov și lucrează cu profesorul Mihai Szoke. În acel timp obține cea mai bună performanță la aruncarea discului de 2 kilograme, respectiv 59,80 metri, la un concurs în Germania.

A fost component în echipa României la multe Balcaniade, dar și cu ocazia meeting-ului atletic Irlanda-Germania-România din iunie 1974.

A fost campion european al cluburilor metalurgiste, la Bruxelles în anul 1974.

Are titlul de Maestru al Sportului, iar Clubul Olimpic Brașov i-a acordat Diploma de Excelență pentru întreaga activitate”, am reținut din lucrarea „20 de ani de Atletism Masters în România”, scrisă de Marin Stan, Radu Costache și Mariana Bazavan.

Zoltan Hegheduș: campion și recordmen la veterani

Dintre aruncătorii de greutate din Brașov este cel mai bine poziționat în Clasamentul celor mai bun performeri all time din atletismului românesc, cu două aruncări: una de 15,78 metri (București, 15 februarie 1975) și alta de 15,77 metri (Bielefeld – Germania, 16 iunie 1974).

Situația se repetă și în ierarhia națională la disc (aruncare de 59,80 metri, tot la Bielefeld).

„Zoli” Hegheduș este multiplu campion național și recordmen la masters, la diferite categorii de vârstă, în probele de aruncări.

Astăzi, 23 iunie, împlinește frumoasa vârstă de 73 de ani.

La Mulți Ani cu sănătate, liniște și bucurii, „Zoli” Hegheduș, din partea Asociației Județene de Atletism (AJA) Brașov!

Baftă, în continuare, la viitoarele concursuri, muțumim pentru ce ați făcut și veți face pentru atletismul brașovean. 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.