Raul Pruteanu – campion național de cadeți la lungime

Raul Pruteanu

Raul Pruteanu, pe podium. Jos, de la stânga la dreapta: Georgeta Nazarie, campioana olimpică Paula Ivan și Oana Pantelimon.

Apreciază acest articol

Raul Pruteanu, tânăr atlet care este elev și sportiv la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Brașov, a devenit noul campion național al României de cadeți în proba de săritura în lungime. Performanța a realizat-o la Campionatul Național U18, organizat la București, pe Stadionul „Iolanda Balaș-Söter”, în zilele de 14-15 august.

Raul Pruteanu a început să sară peste 7 metri

Brașoveanul Raul Constantin Pruteanu a câștigat concursul din capitală, cu o săritură de 7,03 metri, reușită din a 4-a încercare. El i-a devansat pe Andrei-Vlad Enache (CSA Steaua București), care a aterizat la 6,83 metri. Și pe Răzvan-Ioan Nicoară (LPS Baia Mare – CSU Oradea), atlet înregistrat cu un salt de 6,67 metri.

„Acum două săptămâni, Raul s-a impus în Cupa României – competiție open de juniori, cu o săritură de 7,16 metri. A fost pentru prima dată când a depășit «granița» celor șapte metri într-un concurs. De data aceasta, la Campionatul Național ar fi putut să aibă o săăritură și mai bună. Din păcate, ultima săritură a fost foarte puțin depășită. Ar fi fost undeva pe la 7,20 metri. Potențialul lui Raul este mare. Peste două săptămâni ne așteaptă Campionatul Național U20. Iar în perspectivă, avem ca obiectiv participarea la Campionatele Europene, concurs la care baremul de calificare este de 7,05 metri”, a declarat cea care se ocupă de pregătirea proaspătului campion, prof. Georgeta Nazarie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.