European Athletics a făcut „împărțeala”. Ce concurs găzduiește România?

0

foto: Getty Images via European Athletics.

Apreciază acest articol

European Athletics informează că ediția din 2021 a Campionatului European de Atletism pe Echipe – Super Liga se va desfășura în Polonia, la Chorzów (în voievodatul Silezia), pe Stadionul Slaski, în perioada 19-20 iunie. Competiția de anul viitor era anunțată la Minsk (Belarus). Numai că evenimentul din capitala belarusă a fost anulat de organizatorii locali, din motive tehnice. Astfel că, Poloniei i-a picat perfect această oportunitate de a-și apăra titlul pe teren propriu, după ce a triumfat pentru prima dată în istoria „Europeanului” pe echipe la Bydgoszcz, în august 2019, tot acasă.

Față de ultima ediție, la care au fost prezente 12 țări, la întrecerea din Silezia vor participa mai puține (8): Franța, Germania, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Italia, Spania, Ucraina, Portugalia (promovată în Super Ligă) și, bineînțeles, formația gazdă.

Super Liga din 2021 – iar în Polonia, dar în Silezia

Recent renovat, Stadionul Slaski este scena obișnuită a două apreciate concursuri atletice de o zi în Polonia: Memorialul „Janusz Kusocinski” și Memorialul „Irena Szewinska”. Pe aceeași arenă și tot anul viitor, în zilele de 1-2 mai, e programată întrecerea mondială a ștafetelor (World Athletics Relays).

Regiunea Silezia tocmai a pierdut în fața Romei cursa pentru organizarea Campionatelor Europene de Atletism din 2024. Dar, având în vedere oferta și facilitățile oferite de polonezi, mai mult ca și sigur aceștia se vor întoarce cu o nouă candidatură pentru „Europenele” în aer liber.

Liga I în România, la Cluj-Napoca, 19-20 iunie 2021!

De asemenea, European Athletics a anunțat țările gazdă și locurile unde se vor ține celelalte grupe valorice ale Campionatului European de Atletism pe Echipe din anul următor:

– Prima Ligă în România, la Cluj-Napoca, 19-20 iunie 2021 (Cluj Arena);
– Liga Secundă în Bulgaria, la Stara Zagora;
– Ultima Ligă (a 3-a) în Cipru, la Nicosia.

De asemenea, în cadrul celui de-al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics, desfășurat online, la mijlocul săptămânii trecute, s-au hotărât locurile de desfăşurare pentru două competiţii importante: Campionatele Europene în sală 2023 în Turcia, la Istanbul (Atakoy Athletics Arena) şi Campionatele Europene în aer liber 2024 în Italia, la Roma (Stadionul Olimpic).

De aici aflați și orașele-gazdă pentru următoarele două ediții ale Campionatelor Europene de cros.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *