Starurile Europei merg în „Cetatea eternă”, pentru marea confruntare

0
Apreciază acest articol

Prima ediție a Campionatelor Europene de atletism în aer liber a avut loc în anul 1934, în Italia, la Torino, pe Stadionul Benito Mussolini (7-9 septembrie). Mai târziu, în 1974 (1-8 septembrie), „Europenele” au poposit pe Stadionul Olimpic din Roma. A fost ediția la care vedeta gazdelor, legendarul Pietro Mennea, a cules nu mai puțin de 3 medalii (aur la 200 m și argint de două ori, la 100 m și cu ștafeta de 4×100 m).

Olimpico, o arenă cu un trecut de legendă

Ei bine, timpul s-a scurs. Și acum, în Comitetul Executiv al European Athletics, a fost anunțată gazda Campionatelor Europene din 2024. Din nou Italia, din nou „Cetatea eternă”, din nou „Olimpico”. O arenă istorică, renovată în 1990, cu prilejul Cupei Mondiale de fotbal, pe care s-au desfășurat competiții internaționale de mare anvergură: Jocurile Olimpice din 1960, amintitele Campionate Europene din ’74, „Mondialele” din 1987, plus celebrele meeting-uri din Wanda-Diamond League, care adună an de an 60.000-70.000 de spectatori în tribune.

Experiența Italiei în organizarea de concursuri de atletism pentru toate grupele de vârstă și la toate nivelurile, potențialul turistic, infrastructura, suportul financiar, istoricul sportiv și nu numai – ei bine toate acestea, au contribuit la decizia European Athletics, în detrimentul celeilalte oferte: Katowice-Silezia (Polonia).

Că nici polonezii n-au rămas cu mâna goală e foarte bine că s-a întâmplat așa în CEx-ul European Athletics, având în vedere investițiile și potențialul de care dispun.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *