Apreciază acest articol

Comitetul local de organizare a Campionatelor Mondiale în aer liber la Oregon (SUA) a prezentat identitatea și brandingul evenimentului, începând cu logoul competiției, precum și principalele canale de comunicare (website, conturi și pagini din social media: Twitter, Facebook, Instagram, YouTube și LinkedIn).

A 18-a ediție a „Mondialelor” se va ține la Eugene, pe stadionul Universității din Oregon, în perioada 15-24 iulie 2022. Este pentru prima dată când CM outdoor se organizează în Statele Unite ale Americii!

Prima ediție oficială a Campionatelor Mondiale în aer liber s-a desfășurat în anul 1983, pe Stadionul Olimpic din Helsinki (Finlanda). La concursul din „Țara celor o mie de lacuri”, prima în clasamentul pe medalii s-a clasat Republica Federală Germania (RFG), în timp ce echipa României o găsim pe locul 15, singura noastră medalie de atunci, de argint, fiind obținută de Anișoara Cușmir, la lungime (7,15 metri).

Ultima ediție a Campionatelor Mondiale a avut loc în 2019, pe Stadionul Khalifa International din Doha (Qatar), acolo unde România s-a calificat cu 10 sportivi, patru dintre ei evoluând în finale: Alin Firfirică – locul 4 la disc, Alina Rotaru – locul 6 la lungime, Narcis Mihăilă – locul 10 la 50km marș și Andreea Panțuroiu – locul 11 la triplusalt.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *