3 finaliști pentru cea mai reușită fotografie din atletism în 2020

0
Apreciază acest articol

Sâmbătă, 5 decembrie, în cadrul galei virtuale World Athletics Awards 2020, va fi anunțat și „Fotograful anului”. Un juriu format din Raquel Cavaco Nunes, Ivo Gonzalez, Bob Martin, Thomas Rohler și Katerina Stefanidi, a avut la dispoziție 77 de imagini, din care, după o primă evaluare, au mai rămas 30 în cursă. Apoi, dintre acestea au fost alese cele 3 poze care au intrat în finală.

Acestea sunt:

1. Amanda Ngandu-Ntumba, concurentă la greutate, la Campionatele Naționale indoor ale Franței, realizată de Philippe Millereau, fondator și asociat al agenției KMSP alături de Stephane Kempinaire. Millereau a adunat 22 de ani de experiență la DPPI (Diffusion Presse Photo International), agenție specializată în fotografii în domeniul sportiv, și din 1992 (Barcelona) a fost fotograf la toate edițiile Jocurilor Olimpice.

2. Un bărbat urcat în picioare pe bicicletă și privind peste gard ultima săritură cu prăjina executată de Armand Duplantis, cu care a câștigat Marele Premiu Folksam de la Karlstad, Suedia. Din cauza pandemiei, niciun spectator nu a avut acces în arenă. Imaginea îl are autor pe Pontus Orre, editorialist și fotograf freelancer suedez din Stockholm, care colaborează și cu cel mai citit ziar din țara natală, Aftonbladet.

3. Copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, care aleargă la Campionatele Discovery Cross Country din Eldoret, Kenya. Fotografia îi aparține britanicului Michael Steele, de la Getty Images (din 1999). Veteran în fotografia sportivă, cu peste trei decenii de muncă pe teren, el este specializat în realizarea de imagini din atletism pentru Getty Images.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *