Ambasadorul CE indoor de la Torun (Polonia) este Marcin Lewandowski

0
Apreciază acest articol

A 36-a ediție a Campionatelor Europene de sală va avea loc anul viitor la Torun (Polonia), în zilele de 5-7 martie. Organizatorii l-au prezentat pe ambasadorul oficial al competiției, în persoana multiplului campion european, Marcin Lewandowski (33 ani). Semifondistul născut la Szczecin a cucerit un titlu al Europei la 800 metri (Praga 2015), și altele două la 1.500 metri (Belgrad 2017, Glasgow 2019).

„Va fi unul dintre cele mai importante evenimente pentru mine anul viitor, pentru că pentru a treia oară îmi voi apăra titlul european. Acestea vor fi ultimele mele campionate europene în sală și mă bucur că va fi pe teren propriu. Pregătirile merg excelent, recent am câștigat cu ușurință campionatul polonez de cross country. Din păcate, nu putem merge la tabere de altitudine, dar sper că în ianuarie voi putea zbura în Africa de Sud pentru o tabără de antrenament”, a afirmat Lewandowski.

Mascota de la Torun 2021: o turtă dulce

La dezvăluirea mascotei oficiale pentru Torun 2021, alături noul ambasador a fost și săritorul cu prăjina Pawel Wojciechowski, campion mondial (Daegu 2011) și campion european indoor (Glasgow 2019). Mascota reprezintă o figură din turtă dulce numită Katarzyna.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *