„Mondialele” de sală de la Nanjing au fost reprogramate

0
Apreciază acest articol

World Athletics informează că de comun acord cu Asociația Chineză de Atletism și cu organizatorii locali a fost luată decizia de reprogramare a Campionatelor Mondiale Indoor de la Nanjing. În mod normal, acestea ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 19-21 martie 2021, dar hotărârea este ca evenimentul să se țină doi ani mai târziu, adică în martie 2023.

S-au avut în vedere „situația globală actuală” și faptul că „există încă o incertitudine semnificativă, cu privire la starea pandemiei Covid-19, la începutul anului 2021”.

„În situația acestei pandemii, pentru siguranța sportivilor și a oficialilor, trebuie să luăm în considerare, în mod corespunzător, riscurile implicării unui grup mare de oameni și participarea la eveniment. Și trebuie să respectăm pe deplin și să realizăm politica de prevenire a pandemiei din țara gazdă”, motivează World Athletics.

„Sezonul de sală ocupă o «fereastră» îngustă în întregul calendar competițional, ceea ce nu permitea amânarea competiției mai târziu, în cursul aceluiași an. Având în vedere planificarea și pregătirea extinsă pe care le-au întreprins pentru acest eveniment, am convenit că gazdele de la Nanjing vor organiza evenimentul la un an după Campionatele Mondiale în Sală de la Belgrad din 2022”, ne mai comunică forul mondial.

Chiar și fără „Mondialele” de la Nanjing, atleții se bucură de o ofertă generoasă de concursuri indoor în prima parte a anului viitor. Nu mai puțin de 26 de evenimente au loc în 12 țări din Europa și America de Nord, de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii februarie 2021, în cadrul World Indoor Tour.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *