În curând: interviu cu Maricica Puică, în vizită la Brașov

Maricica Puică este o persoană simplă și foarte modestă, credincioasă și sensibilă - chiar emotivă, dar care spune lucrurilor pe nume. Printre obiectivele vizitate la Brașov a fost și Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului. (foto: Dan Străuți/ La Pas prin Brașov)

Apreciază acest articol

O mare campioană a atletismului românesc a fost în vizită la Brașov. „Dacă stai și analizezi atletismul, el susține toate sporturile. Absolut în orice direcție o iei, atletismul te ajută. E o probă individuală, ești tu cu tine însuți, pe tine nu te ajută nimeni, ca în alte sporturi, ca la jocuri de echipă, când o zi mai slabă. Pentru mine, atletismul este sportul suprem”, mărturisește cu emoție Maricica Puică, campioana noastră olimpică de la Los Angeles. Acolo, peste Ocean, în ziua de 10 august 1984, a cucerit laurii zeilor la finalul cursei de 3.000 metri, cu timpul de 8:35.96. A doua zi, tot pe Memorial Coliseum, a câștigat bronzul olimpic la 1.500 de metri (4:04.15).

Într-adevăr, eleva antrenorului Ion Puică, cel care a descoperit-o la Iași și alături de care a fost alături și pe pistă, și în viața de zi cu zi, este una din marile legende ale „sportului regină” din România, făcând parte dintr-o galerie selectă, cea mai selectă cu putință, cea a campioanelor olimpice!

În curând, un interviu acordat de Maricica Puică, în trecerea sa pe la poalele Tâmpei, în exclusivitate pentru Atlet Info, publicația Asociației Județene de Atletism (AJA) Brașov. Vom afla împreună care a fost vedeta care a făcut-o să plângă la începutul carierei, la Iași, pe când avea 18 ani și era o necunoscută, plus multe alte amintiri trăite în fascinanta lume a atletismului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.