Maricica Puică este o persoană simplă și foarte modestă, credincioasă și sensibilă - chiar emotivă, dar care spune lucrurilor pe nume. Printre obiectivele vizitate la Brașov a fost și Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului. (foto: Dan Străuți/ La Pas prin Brașov)

Apreciază acest articol

O mare campioană a atletismului românesc a fost în vizită la Brașov. „Dacă stai și analizezi atletismul, el susține toate sporturile. Absolut în orice direcție o iei, atletismul te ajută. E o probă individuală, ești tu cu tine însuți, pe tine nu te ajută nimeni, ca în alte sporturi, ca la jocuri de echipă, când o zi mai slabă. Pentru mine, atletismul este sportul suprem”, mărturisește cu emoție Maricica Puică, campioana noastră olimpică de la Los Angeles. Acolo, peste Ocean, în ziua de 10 august 1984, a cucerit laurii zeilor la finalul cursei de 3.000 metri, cu timpul de 8:35.96. A doua zi, tot pe Memorial Coliseum, a câștigat bronzul olimpic la 1.500 de metri (4:04.15).

Într-adevăr, eleva antrenorului Ion Puică, cel care a descoperit-o la Iași și alături de care a fost alături și pe pistă, și în viața de zi cu zi, este una din marile legende ale „sportului regină” din România, făcând parte dintr-o galerie selectă, cea mai selectă cu putință, cea a campioanelor olimpice!

Un interviu acordat în exclusivitate de Maricica Puică în trecerea sa pe la poalele Tâmpei îl găsiți aici. Vom afla împreună care a fost vedeta care a făcut-o să plângă la începutul carierei, la Iași, pe când avea 18 ani și era o necunoscută, plus multe alte amintiri trăite în fascinanta lume a atletismului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *