Premiile FRA: Alin Firfirică și Claudia Bobocea, atleții anului

0

sursa foto: Pro Sport.

Apreciază acest articol

Federația Română de Atletism (FRA) și-a desemnat premianții, acum, în prag de Crăciun și final de an 2020. Un an dificil, cu multe greutăți și probleme cauzate de pandemia Covid-19, dar și cu multe provocări pentru sportivi, organizatori și oficiali. Să nu uităm că sportul a fost serios afectat, cele mai multe dintre consursuri (naționale și internaționale) fiind anulate sau reprogramate. Și aici vorbim de Jocurile Olimpice de Vară, competiția supremă a întregii planete, Campionatele Mondiale și Europene ce ar fi trebuit să se desfășoare la diferite discipline sportive și categorii de vârstă.

Așadar, atleții anului 2020, la seniori, au fost desemnați de către federația națională de atletism doi sportivi ai clubului Steaua București: Alin Firfirică și Claudia Bobocea.

Discobolul Firfică a devenit campion balcanic şi campion naţional în aer liber, precum şi campion național la aruncări de iarnă, cu un rezultat de 66,22 metri. Iar semifondista Bobocea este campioană balcanică la 800 şi 1500 metri, precum și campioană naţională în sală la 800 metri.

sursa foto: Claudia Bobocea/ pagina personală Facebook.

Juniorii anului au fost anunțați Cristian-Gabriel Voicu (CSM București) și Talida Sfârghiu (CSM Rarăul/ CSM Suceava).

Talida Sfârghiu este campioană balcanică U20 la 1.500 metri în sală şi în aer liber, campioană naţională de tineret și seniori în aer liber la 1.500 metri, campioană naţională la U18 în aer liber și vicecampioană naţională U20 în aer liber la 800 metri.

La rândul său, Cristian-Gabriel Voicu a ieșit campion balcanic la U20 în sală, la 800 metri, campion naţional în aer liber, la tineret şi seniori, la 800 metri, campion naţional de tineret și vicecampion naţional de seniori, în sală, la 800 metri.

FRA i-a ales și pe cei mai merituoși antrenori: Daniela Costian (Steaua București) – cel mai bun antrenor al unui sportiv senior din România în 2020, Valentin Anghel (Steaua București) – antrenor senioară, Marinela Mirea – antrenor junior, Elena Erzilia Tîmpău – antrenor junioară.

Clasamentul pe cluburi este acesta:

1. Steaua București – 245,75 puncte;
2. CSM Onești – 849,13 puncte;
3. CSM Craiova – 734 de puncte;
4. CS Rapid București – 589,63 de puncte;
5. CSM București – 549,6 de puncte.

Asociaţiile Judeţene de Atletism (AJA) care „s-au aplecat anul acesta către organizarea de competiţii” şi cărora FRA le „recunoaşte meritele celor mai implicate” sunt:

1. AJA Cluj Napoca;
2. AJA Bacău;
3. AJA Botoșani;
4. AJA Suceava;
5. AJA Arad.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *