Apreciază acest articol

Este ciclistul paralimpic Carol-Eduard Novak, în vârstă de 44 de ani, propus demnitar de UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România). El este cel de-al 24-lea de ministru al Tineretului și Sportului în cei 30 de ani ce s-au scurs de la căderea comunismului în România, în Decembrie 1989.

Din martie 2013, Novak era președinte al Federației Române de Ciclism. Nu fără scandal: a fost suspendat din funcție (decembrie 2013), dar reinstalat prin hotărâre judecătorească (2014).

Károly Eduárd Novák (în limba maghiară) a câștigat medalia de aur (urmărire C4 – pe pistă) la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012. Tot la JO din Marea Britanie a cucerit medalia de argint la contratimp C4 – pe șosea, la ediția anterioară, de la Beijing (2008), obținând tot argintul, însă la contratimp LC2 – pe șosea. În palmaresul său figurează mai multe titluri și premii culese la competițiile naționale și internaționale.

Din echipa condusă de Carol-Eduard Novak, în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), fac parte secretarii de stat Dragoș-Florin Coman (Sport) și Andra-Mihaela Costache (Tineret) și subsecretarii de stat Cristian-Emilian Ghiță (Sport) și Radu Lebădă (Tineret).

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *