Apreciază acest articol

„Ne pregătim pentru organizarea din 2022, la Brașov, a unui festival atletic de talie internațională. Pe lângă cursele de alergare ce vor alinia la start staruri internaționale ale atletismului, vom avea conferințe, simpozioane, activități educaționale și de caritate. Avem un traseu excelent, cartierul Coresi pare că a fost proiectat special pentru așa ceva. Avem aici o infrastructură ideală pentru o asemenea competiție, fără să bulversăm prea mult traficul din oraș. Facem acum un concurs-test, iar din 2022 extindem lucrurile la o scară mult mai mare. Ține de noi să adunăm la aceeași masă comunitatea locală, municipalitatea, sponsorii din mediul privat și oamenii de sport, pentru succesul acestui proiect.” a declarat Florin Florea, reprezentantul Clubului Sportiv Colțea, unul dintre organizatorii Brașov Running Festival, în conferința de presă desfășurată la Coresi Business Park, ieri, 16 septembrie.

Primul maraton național a avut loc la Brașov!

Prezent la conferință, viceprimarul Sebastian Rusu a confirmat deschiderea și suportul municipalității pentru astfel de evenimente: „Mă bucur să fiu alături de un nou eveniment sportiv important care este organizat în Brașov! Avem deja un maraton cu tradiție – este vorba de Brașov Maraton, o cursă de 5 kilometri, Crosul 15 Noiembrie, care celebrează în fiecare an revolta anticomunistă de la 15 noiembrie 1987 și de acum înainte, avem un festival al alergării. Nu este întâmplător faptul că alergarea este iubită la Brașov. Să nu uităm că aici, la Brașov, a fost organizat primul maraton național din România, la 24 octombrie 1926, concurs care a fost câștigat de căpitanul Vintilă Cristescu, fondatorul clubului Colțea Brașov.

Municipalitatea susține astfel de evenimente prin care se promovează Brașovul, valorile sportului, ale competiției, educația și nutriția sănătoasă, precum și responsabilitatea socială. Mult succes, participanților, organizatorilor, sponsorilor, partenerilor, voluntarilor și tuturor celor implicați în bunul mers al acestui eveniment!” a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Un concurs cu accent pus pe atleții de elită

Daniel Șanta, reprezentatul agenției Comparty Sports și singurul manager român autorizat de World Athletics este unul dintre inițiatorii acestui proiect, despre care, în conferința de presă a declarat: „Vrem și putem să facem la Brașov cel mai puternic concurs de alergare pe șosea din România, din perspectiva alergătorilor de elită, a sportivilor profesioniști. Vrem să facem mare performanță și în câțiva ani să sperăm că vom reuși să realizăm un record notabil pe străzile cartierului Coresi din Brașov. Sperăm de asemenea ca prezența atleților de elită să inspire și să atragă spre sport, spre alergare, cât mai mulți amatori, dar și copii”.

Evenimentul se desfășoară în cartierul Coresi

„Am salutat  de la început,  cu entuziasm,  propunerea organizării evenimentului sportiv internațional Brașov Running Festival în cartierul Coresi – cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România.  Am proiectat în Brașov un cartier smart, al serviciilor, cu misiunea de a satisface cerințele și nevoile comunității, dar adaptat standardelor de mâine din toate punctele de vedere. Ne bucură faptul că prin infrastructura pe care am creat-o  în Coresi putem găzdui un proiect sportiv de anvergura Brașov Running Festival. Ne dorim ca și de această dată, Cartier Coresi să fie o mare scenă comunitară a Brașovului, care să reunească într-un eco-sistem integrat sportivi profesioniști și amatori cu spectatorii cartierului și ai orașului!”, spune Diana Bjoza, reprezentantul Cartierului Coresi.

„Promenada Inimilor”, în parteneriat cu Clubul Rotary Brașov

Dr. Liviu Muntean, președintele Clubului Rotary Brașov, a declarat presei: „Noi ne dorim să atragem atenția asupra componentei de sănătate a alergării. La fiecare jumătate de oră un român face un infarct miocardic, iar unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Aceste afecțiuni pot fi prevenite prin mișcare zilnică, printr-un mod de viață sănătos.

Din 2013 Rotary Brașov are un program numit «Promenada Inimilor», care se desfășura independent, în apropierea Zilei Mondiale a Inimii, din 29 septembrie. Din acest an ne-am alăturat ca parteneri evenimentului Brașov Running Festival, pentru a organiza împreună cursele de copii, curse dedicate elevilor până în 12 ani, pe 2 grupe de vârstă. Noi, cei din Rotary, ne punem «inima la treabă» în fiecare an cu această inițiativă, iar mesajul pe care vrem să-l adresăm acum brașovenilor, este unul simplu: «Voi ce faceți pentru inima voastră?»”.

AJA Brașov, partener instituțional al competiției

Copiii, dar și adulții amatori ce doresc să participe la cursele din 26 septembrie, se pot înscrie online pe site-ul brasovrun.ro, acolo unde găsesc detalii despre regulament, program, premii sau traseu.

Organizatorii evenimentului sunt CS Colțea Brașov, Comparty, Clubul Rotary Brașov, cu sprijinul Coresi și al Primăriei Municipiului Brașov. Partenerii instituționali sunt Asociația Județeană de  Atletism Brașov, Direcția Județeană Pentru Tineret Brașov, Liceul cu Program Sportiv Brașov, Poliția Municipiului Brașov, Poliția Locala a Municipiului Brașov, Regia Autonomă de Transport Brașov, Serviciul de Ambulanță Brașov și Inspectoratul de Jandarmi Brașov.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *