Apreciază acest articol
15 Noiembrie 1987, tradiția continuă! Crosul 15 Noiembrie (ediția a 32-a) se desfășoară și în acest an, dar într-un format simbolic. Un membru al Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov, domnul Aurel Bejenariu, și un atlet amator, George Cojocaru, vor alerga pe traseul parcurs atunci, în ’87, de muncitorii de la Uzina de Autocamioane Brașov (UAB).
 
Luni, 15 noiembrie 2021, cei doi vor lua startul la ora 11:45 din dreptul fostei Secții 440 (Parcul Industrial Roman), locul unde s-a aprins scânteia Revoltei anticomuniste. Apoi, se vor deplasa pe carosabil, pe o singură bandă de circulație, în sensul de mers spre centrul orașului, fiind încadrați permanent de 2 echipaje de Poliție (înaintea și înapoia lor) și de alergători voluntari (în lateral, în stânga, respectiv dreapta lor). Aceștia din urmă sunt 10 tineri atleți de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Brașov.
 
Traseul va fi următorul: Start/ Roman SA – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Girația „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie (Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Tribunalul Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu”) – Sosire/ Prefectură. Până la sensul giratoriu de la „Trei Alimentare” se va alerga pe sensul de circulație normal, iar de acolo mai departe, până la sosire, se va intra pe contrasens, pe o singură bandă.
 
Participanților la trafic le mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat.
 
Evenimentul este organizat de Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov, împreună cu Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, cu sprijinul Primăriei, al Poliției Municipiului Brașov și al Poliției Locale Brașov.
 
Să ne vedem cu bine în 2022, atunci când se împlinesc 35 de ani de la Revolta anticomunistă de la Brașov, din 15 Noiembrie 1987!
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *