Vedete ale atletismului internațional vor alerga la Brașov Running Festival!

0
Apreciază acest articol

În mai puțin de o lună, privirea iubitorilor de atletism din întreaga lume va fi îndreptată către Brașov, locul unde, pe 9 și 10 septembrie, superstaruri ale atletismului mondial vor concura la Brașov Running Festival.

Brașov Running Festival (ediția a 3-a) este un eveniment sportiv internațional organizat de Clubul Sportiv Cetatea Brașovia, în parteneriat cu societatea Comparty și Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov în zilele de 9-10 septembrie 2023, în municipiul Brașov, în cartierul Coresi, pe străzile Camil Petrescu, Tudor Arghezi, Zaharia Stancu și 13 Decembrie, pe aleile și în parcările din acea zonă a orașului.

Concursurile Brasov Running Festival si TRUNSYLVANIA International 10K sunt proiecte co-finanțate de Primăria Brașov, din fondurile provenite de la bugetul Municipiului Brașov destinate finanțării proiectelor sportive de interes general, pentru linia de finanțare „Sportul de performanță”.

TRUNSYLVANIA International 10K, concurs dedicat atleților profesioniști, dar și singura competiție de alergare pe șosea din România certificată World Athletics Elite Label, a devenit cunoscută în 2022 în rândul comunității alergătorilor din întreaga lume, datorită traseului extrem de rapid pe care s-au alergat performanțe istorice ale probei de 10 km.

Unul dintre atleții care va participa la această competiție este Weldon Langat, din Kenya, prezent pentru al doilea an consecutiv la linia de start, hotărât să își îmbunătățească performanța de anul trecut, când s-a clasat pe locul secund.

În vârstă de 25 de ani, Weldon Langat a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, la proba de 10.000 m, iar în ianuarie a câștigat renumita cursă de 10 km de la Valencia, cu timpul de 26:55, egalând recordul său personal obținut în septembrie, anul trecut, la Brașov.

Langat are drept obiectiv, pentru anul acesta, doborârea recordului de 26:51 în cadrul tRUNsylvania International 10K, stabilit de compatriotul său Nicolas Kipkorir Kimeli, câștigătorul din 2022.

„Ne dorim ca Brașov Running Festival să devină unul dintre cele mai importante evenimente de alergare pe șosea din Europa, cu scopul final de a vedea recorduri mondiale stabilite aici. Datorită traseului, special ales și organizat pe o buclă de 3,3 km în cartierul Coresi, spectatorii veniți să asiste la competiție vor avea parte de o experiență fantastică”, a precizat Daniel Santa, directorul Brașov Running Festival.

De asemenea, la cursa masculină de 10 km vor fi prezenți numeroși alți sportivi de talie mondială, dintre care:

Cornelius Kemboi, participant la Campionatele Mondiale de Atletism Budapesta 2023, în proba de 5.000 metri;
Edward Zakayo Pingua, campionul mondial sub 20 de ani din 2018, în proba de 5.000 m;
Emanuel Kiprop, cu cel mai bun timp obținut pe 10 km, de 27:13;
Laban Kiplimo, cu cel mai bun timp obținut pe 10 km, de 27:15.
Agnes Ngetich (KEN), ocupanta locului 6 la Campionatele Mondiale de Atletism Budapesta 2023, la proba de 10.000 m, cu un record personal de 31:34,83, se află în fruntea plutonului feminin ce va concura la tRUNsylvania 10K.

Ngetich a participat și anul trecut la Brașov Running Festival, ocupând locul al doilea în cursa de 10 km. Din palmaresul sportivei mai fac parte și obținerea medaliei de bronz la Campionatul Mondial de Cros din 2023 și un impresionant record personal în proba de 10 km pe șosea, de 30:27.

Printre atletele de renume care vor participa în cursa feminină de 10 km se numără și:

Esther Borura (KEN), numărul 3 mondial la 10 km după clasarea pe locul 3 la Valencia, cu timpul de 30:15;
Catherine Relin (KEN), a cincea în clasamentul semimaratonistelor din 2023, cu cel mai bun timp, de 1:05:39, obținut la Barcelona;
Joy Cheptoyek (UGA), câștigătoarea cursei de 10 KM de la Castellon, Spania, și cel mai bun timp obținut pe 10 km, de 30:47;
Samantha Harrison (GBR) și Joan Chelimo Melly (ROU), ocupantele locului 2, respectiv 4, în clasamentul european de 10 km din 2023.
Lista completă a atleților de performanță ce vor participa la cursa tRUNnsylvania International 10K, din cadrul Brașov Running Festival, va fi anunțată în apropierea evenimentului.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *