Marius Cocioran

sursa foto: Wikipedia.

Apreciază acest articol

Era tot într-o zi de duminică, pe 17 mai 2015, la Murcia, în Spania, la Cupa Europei de marş. Acolo, mărșăluitorul din Reșița, Marius-Iulian Cocioran, s-a clasat pe locul 11, din 22 de atleți. Nu poziția finală a fost importantă, ci timpul pe care l-a înregistrat elevul antrenorului Octavian Măzăran, la finalul cursei de 50 km marș.

Cocioran (CSU Reșița) a fost cronometrat cu 3 ore 55 minute 59 secunde, cu circa 2 minute sub vechiul record național, care îi aparţinea din 2012, de la Jocurile Olimpice de la Londra (3 ore 57 minute 52 secunde), şi cu peste 7 minute sub baremul de calificare pentru Jocurile de la Rio de Janeiro (4 ore 3 minute 0 secunde).

Marius Cocioran a „prins” JO de două ori

„Sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat. Pregătirea pentru acest sezon mi-a mers foarte bine şi mă aşteptam, dacă nu intervenea ceva neprevăzut, să realizez o performanţă bună. Ce-i drept, însă, nu îndrăzneam să cred că o să merg sub 3 ore și 57 minute. Am reuşit să menţin acelaşi tempou de la început până la sfârşit şi asta mă bucură foarte mult”, a mărturisea recordmenul României.

Marius Cocioran a reprezentat România la două ediții de Jocurile Olimpice: Londra – locul 39 (63 atleți calificați, din care 51 au încheiat cursa) și Rio – abandon după 25 de kilometri.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *