Grafica start inscrieri
Apreciază acest articol

S-a dat startul la înscrierile online la Crosul 15 Noiembrie, cea mai populară competiție sportivă a Brașovului. Organizată pentru comemorarea Revoltei anticomuniste a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane de la 15 noiembrie 1987, competiția din acest an se va desfășura în formatul obișnuit, după doi ani de pandemie și două ediții simbolice.

Ediția a 33-a a crosului brașovean va avea loc duminică, 13 noiembrie, pe același traseu pe care manifestanții l-au parcurs în 1987. Startul (ora 12) se va da din interiorul actualului Parc industrial Roman, exact din fața fostei Secții 440-Ștanțe matrițe, locul unde s-a aprins scânteia Revoltei de la Brașov. După ieșirea din fosta uzină, alergătorii vor intra pe strada Poienelor, apoi vor vira la stânga pe Calea București și își vor continua cursa, trecând pe lângă Troița special ridicată pentru momentul istoric 15 noiembrie 1987, vizavi de Spitalul Județean, până la giratoriul de la „Trei alimentare”. De acolo, cu coborâre tot pe partea stângă, vor parcurge Bulevardul 15 Noiembrie prin Centrul Civic, vor trece de Tribunal, intersecția de la Patria, Teatrul „Sică Alexandrescu” și, în final, vor ajunge la linia de sosire la Prefectură, adică la fosta „Județeană de partid”, exact acolo unde muncitorii „stegari” au mers și s-au manifestat atunci, în ’87.

Din anul 2018, traseul este măsurat și certificat internațional (AIMS-World Athletics).

Toate informațiile (înscrieri, categorii de vârstă, program etc.) despre eveniment se găsesc pe site-ul oficial crosul15noiembrie.ro. Organizatorii le recomandă participanților la cros să se înscrie online, pentru a evita aglomerația în ziua întrecerii, duminică, 13 noiembrie, când înscrierile se vor face doar în intervalul orar 8-10.

Crosul 15 Noiembrie este organizat de ACS Cetatea Brașovia, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Primăria Municipiului Brașov, instituții publice locale, Federația Română de Atletism, Asociația Județeană de Atletism Brașov, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, Muzeul Județean de Istorie Brașov și alți parteneri.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *