Victor Lazarciu și Nuța Olaru, în plan secund Niculina Lazarciuc. (sursa foto: Facebook Nuța Olaru)

Apreciază acest articol

Federația Română de Atletism (FRA) anunță, cu regret, trecerea în neființă a celui care a fost profesorul și antrenorul emerit Victor Lazarciuc. Năcut în 14 mai 1955, a absolvit Liceul Experimental de Atletism Câmpulung Muscel și, ulterior, Institutul de Educație Fizică și Sport din Oradea, promoția 1978. Apoi a terminat Academia Națională de Educație Fizică și Sport (ANEFS) din București, promoția 1992.

A fost profesor la Colegiul Național Carol I din Craiova și antrenor la CSM Craiova, ofițer cu pregătirea fizică (colonel) la Brigada de Jandarmi Craiova (1992-2010) și director pentru o scurtă vreme la Sport Club Municipal (SCM) Craiova.

A descoperit și pregătit mai mulți campioni naționali în probele de înălțime, combinate, triplusalt, precum și în cele de fond și mare fond. Printre aceștia a fost și Nuța Olaru, participantă la șase Campionate Mondiale la maraton.

Aflată în Statele Unite ale Americii, în Colorado, unde s-a stabilit de mai bine de un deceniu, fosta atletă născută la Craiova, care anul acesta (18 august) va împlini 50 de ani, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj însoțit de de o imagine cu fostu-i antrenor:

„În aceste clipe de adâncă tristețe este foarte greu să-mi găsesc cuvintele pentru a-mi lua ramas bun, de la primul meu antrenor, Victor Lazarciuc. Cel care mi-a îndrumat primii pași în lumea sportului, crezând în mine chiar din prima clipă cand m-a văzut în curtea școlii, la ora de sport, selectându-mă în grupa de atletism a dânsului. A fost un om minunat și va ramane mereu în sufletele noastre.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate, doamnei Niculina Lazarciuc, Corinei Lazarciuc Miserli și Andreei Lazarciuc! Dumnezeu să-l odihnească în pace!😢”.

Era căsătorit cu Niculina Lazarciuc, fostă sprinteră și atletă pregătită de regretatul Nicolae Mărășescu, cea care a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, cu ştafeta României de 4×400 m. Familia Lazarciuc își avea o a doua reședință la Fagăraș, în județul Brașov. (sursa: FRA)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *