Club Olimpic Brașov
Apreciază acest articol

Club Olimpic Brașov – un proiect în premieră în România!  Astăzi își trăiește astăzi frumoasa vârstă de 30 de ani. Eveniment când, într-un comunicat trimis mass-media cu această ocazie specială, președintele olimpicilor brașoveni, prof. dr. Carmen Gugu-Gramatopol, transmite:

„Înființat la data de 9 Mai 1990, la inițiativa unor personalități de seamă ale sportului brașovean, dintre care îi amintim pe Dumitru Popescu-Colibași, Mihai Bâră, Dumitru Furnică, Dan Vintilă, Teodor Verdeș, Virgil Ludu, Alexandru Dincă, Petre Dumitrescu ș.a., Clubul Olimpic Brașov a fost o premieră națională, unicat în domeniu, cu activități de rezonanță pe plan sportiv și ideatic, având ca principală misiune implementarea valorilor sportive și a filozofiei olimpismului în principii de viață, aducerea lor în realitatea zilei de astăzi.

De-a lungul celor 30 de ani, Clubul Olimpic s-a implicat în organizarea a numeroase activități, dintre care menționăm: work-shopuri; emisiuni radio și TV, acțiuni de promovare a olimpismului în școli, analize pe ramuri de sport, reamenajarea Muzeul Sportului Transilvănean, expoziții itinerante, prezentare a personalităților sportive, prezentare de cărți sportive; festivități omagiale și in memoriam, simpozioane, comunicări științifice, activităţi sportive, crosuri, ștafete, triatlon, concursuri școlare, și așa cum declara d-nul Teodor Verdeș, președinte al Clubului Olimpic în perioada 1998-2016, «cu toții ne-am implicat, ne-am dăruit cu entuziasm și sinceritate dar ne-am simțit foarte bine, pentru că am crezut în cauza pe care am promovat-o».

De la Club Olimpic Brașov la pandemie

În perioada de grea încercare prin care trecem, ne propunem să ajutăm la redimensionarea rolului educativ al Olimpismului, prin formarea de abilități de autonomie, de prevedere a schimbării și adaptare la noile realități și transformări socio–economice, prin adoptarea unor programe eficiente, care să neînvețe cum să ne apărăm pe noi și comunitatea noastră de pericolele care ne ameninţă. Ne dorim să ne implicăm activ în campanii de respectare a sănătății, securității și inetereselor sportivilor, a mediului înconjurător, dar să luptăm și pentru păstrarea principiului stabilității, continuității și universalității Jocurilor Olimpice.

La ceas aniversar, dorim să ne reînnoim angajamentul în favoarea promovării valorilor culturale, etice şi educative olimpice, a unui stil de viață sănătos, prin mijlocirea sportului practicat, a unei atitudini pașnice, demne, cu integritate, respect și fair-play.

În final doresc multă sănătate și putere de muncă membrilor și prietenilor clubului, și să urez un sincer La Mulți Ani Clubul Olimpic Brașov!”.

Din anul 2019, Clubul Olimpic Brașov este partener al Asociației Județene de Atletism (AJA) Brașov.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *