Stadion cu pistă de atletism de ultimă generație la Deva

0

Stadionul Olimpic de la Tokyo face parte din portofoliul MONDO, partener oficial al IAAF din 1987.

Apreciază acest articol

În curând, municipiul Deva se va putea lăuda cu cea mai modernă pistă de atletism din România. Aceasta se va întâmpla la Stadionul Municipal „Cetate”, unde vechea pistă de zgură și delimitare cu borduri, cu 6 culoare de alergare și două sectoare de sprint de 100 metri, este înlocuită cu una modernă, de ultimă generație, întinsă pe o suprafață de 15.700 metri pătrați.

Stadionul Municipal „Cetate” din Deva. (sursa foto: Hunedoara Plus)

„Prin nerealizarea la timp a reparaţiilor s-au produs degradări majore. Apele pluviale băltesc pe suprafaţa pistei, deoarece nu este drenată sau dirijată. Pista de atletism din zgură nu se mai foloseşte şi nu reprezintă siguranţă compeţională”, se arăta în studiul de fezabilitate necesar investiţiei din fondurile Primăriei Munucipiului Deva.

„Cel mai important și inovativ proiect pentru 2020 va fi construcția pistei de atletism pe Stadionul Cetate din orașul Deva. Important și inovator, deoarece va fi prima pistă de atletism construită în România cu pardoseală Mondo de ultimă generație. Da, bineînțeles și în România, sportivii noștri vor putea să se antreneze pentru Jocurile Olimpice din Japonia, din 2021, pe suprafață care este instalată pe stadionul olimpic din Tokyo”, declară Daniele Presutto, specialist în infrastructură sportivă cu o experiență de 30 de ani în domeniu.

Subliniind viziunea autorităților locale din Deva și perseverența primarului Florin Oancea, reprezentantul Mondo Sport în România spune că „proiectul prevede construcția unei piste de atletism cu opt culoare și a tuturor sectoarelor speciale pentru atletism, prevăzute în regulamentul internațional IAAF”.

Arena Indoor de la Birmingham, care a găzduit Campionatele Mondiale din 2018, este un proiect al corporației italiene MONDO. (sursa foto: Jessica Whittington/ Athletics Weekly)

Mondo este unul dintre cei mai mari jucători mondiali pe piața internațională a infrastructurii sportive, cu specific mai ales de atletism (săli, stadioane, suprafețe etc.), partener oficial al IAAF și European Athletics.

De o bună bucată de timp, toate competițiile internaționale majore (Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale) s-au desfășurat pe suprafețe marca Mondo. Ultimele din aceste concursuri: Jocurile Olimpice de la Atena, Beijing, Londra și Rio de Janeiro, Campionatele Mondiale de la Doha. Inclusiv stadionul olimpic din Tokyo, ce va găzdui ediția (amânată) din 2021 a Jocurilor, reprezintă un proiect Mondo Sport.

Refacerea și relansarea Stadionului din Predeal, județul Brașov, este principalul obiectiv pe care și l-a stabilit profesorul și antrenorul de atletism, Dănuț Constantin, subiectul discuției cu Daniele Presutto, de la sediul LLM ENGINEERING din Brașov fiind lesne de înțeles.

Din portofoliul de lucrări efectuate sub marca INTEUROSPORT și operate de compania LLM ENGINEERING, condusă de Daniele Presutto, amintim:

– restructurarea și aducerea la nivel competițional (național și internațional) a pistei de atletism a Stadionului Farul din Constanța;
– pista de atletism omologată IAAF a Stadionului Nicolae Dobrin din Pitești, arenă care gazduiește anual Campionatele Naționale de atletism ale României;
– pista de atletism indoor a sălii din Bacău;
– execuția completă de terenuri sportive la nivel de amatori și nivel competițional în România și a numeroase terenuri pavimentate cu rășini poliuretanice;
– realizarea a peste 100 de terenuri multisport/ polivalente, cu gazon artificial;
– amenajarea pistei de atletism pentru amatori din Parcul Tineretului Ploiești;
– renovarea celor mai importante săli de sport din România: Sala Sporturilor din Constanța, Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, Sala Polivalentă București, Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibași” din Brașov, Sala de Sport a Universității „Transilvania” din Brașov, de pe Colină, Sala de Sport CSM Bacău, Sala Transilvania din Sibiu, Sala de Sport Odorheiu Secuiesc, Sala de Sport Mediaș, Sala de Sport Medgidia etc.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *