Cum a început Elena Antoci atletismul

Elena Antoci

Margareta Barbu, la un concurs de cros organizat de Asociația Județeană de Atletism Brașov, încadrată de elevele sale, Elena Antoci și Roxana Bîrcă. (sursa foto: InSport Grand Prix)

Apreciază acest articol

Elena Antoci este cel mai valoros atlet pe care l-a dat Brașovul în timpurile noastre și ultimul care ne-a reprezentat la o ediție a Jocurilor Olimpice (Atena, 2004)! Olimpiada este visul oricărui sportiv, iar brașoveanca noastră a ajuns să și-l trăiască de două ori. Mai întâi a fost la Sydney în 2000, apoi la Atena.

Elena Antoci – campioană europeană la Madrid 

Povestea ei a început în Șcheii Brașovului, pe când era elevă la Școala generală nr. 2. „La școală la noi a venit, cum se făceau selecțiile pe atunci, profesorul Boiuru. Dânsul m-a remarcat, să zic așa, și m-a îndreptat spre Liceul Sportiv. M-am înscris la examen, fără să le spun alor mei. Am făcut-o după ce am luat prima examenul, cu nota 10, abia atunci le-am zis. Așa am început atletismul, la Liceul Sportiv din Brașov sau Liceul cu Program Sportiv – cum se numește acum. Acolo i-am avut ca antrenori pe doamna Nuți Oană și pe domnul Dorin Feșteu”, ne povestește Elena Buhăianu Antoci.

Aflați de AICI care a fost antrenorul cu care campioane europeană de la Madrid a trăit cele mai frumoase rezultate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.