Elena Antoci

Margareta Barbu, la un concurs de cros organizat de Asociația Județeană de Atletism Brașov, încadrată de elevele sale, Elena Antoci și Roxana Bîrcă. (sursa foto: InSport Grand Prix)

Apreciază acest articol

Elena Antoci este cel mai valoros atlet pe care l-a dat Brașovul în timpurile noastre și ultimul care ne-a reprezentat la o ediție a Jocurilor Olimpice (Atena, 2004)! Olimpiada este visul oricărui sportiv, iar brașoveanca noastră a ajuns să și-l trăiască de două ori. Mai întâi a fost la Sydney în 2000, apoi la Atena.

Elena Antoci – campioană europeană la Madrid 

Povestea ei a început în Șcheii Brașovului, pe când era elevă la Școala generală nr. 2. „La școală la noi a venit, cum se făceau selecțiile pe atunci, profesorul Boiuru. Dânsul m-a remarcat, să zic așa, și m-a îndreptat spre Liceul Sportiv. M-am înscris la examen, fără să le spun alor mei. Am făcut-o după ce am luat prima examenul, cu nota 10, abia atunci le-am zis. Așa am început atletismul, la Liceul Sportiv din Brașov sau Liceul cu Program Sportiv – cum se numește acum. Acolo i-am avut ca antrenori pe doamna Nuți Oană și pe domnul Dorin Feșteu”, ne povestește Elena Buhăianu Antoci.

Aflați de AICI care a fost antrenorul cu care campioane europeană de la Madrid a trăit cele mai frumoase rezultate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *