Alina Rotaru ia în calcul doar finala de la Tokyo

0
Alina Rotaru

sursa foto: Ian Walton/ Getty Images Europe

Apreciază acest articol

Alina Rotaru, atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, se pregăteşte aproape normal în această perioadă de pandemie şi se gândeşte la calificarea în finala probei de lungime.

„Mă aflu în cantonament în Germania, lângă Stuttgart. Situaţia este mai relaxată aici. Avem voie sa ieşim din casă, dar nu în grupuri mai mari de două persoane. La supermarket are voie sa meargă doar un membru dintr-o familie. Ca şi în România, toate bazele sportive sunt închise.

Eu mă pot considera norocoasă deoarece sunt la socrii mei, într-o localitate mai retrasă şi mă pot antrena în aer liber. Am pistă, am groapă cu nisip şi chiar şi pădure unde să alerg. Alături de antrenorul meu, Mihai Corucle, care vine zilnic la mine, fac antrenamente aproape normale. Îmi lipsesc doar concursurile”, a declarat Rotaru, pentru site-ul Federației Române de Atletism (FRA).

Alina Rotaru: „Să ne menținem sănătoși”

Atleta în vârstă de 26 de ni, legitimată la CSM Bucureşti este pusă pe gânduri cel mai mult de lipsa competițiilor în acest an: „E dificil să te antrenezi de unul singur. Îmi lipsesc colegii de club, dar, în rest, am toate condiţiile în localitatea de lângă Stuttgart, unde sunt acum. Fac şi antrenamente de forţă în magazinul antrenorului meu. E dificil fără concursuri, dar trebuie să ne adaptăm. Cel mai important este să ne menţinem sănătoşi până va trece pandemia de coronavirus”.

În acest moment, Alina Rotaru ocupă locul 10 în clasamentul feminin mondial la săritura în lungmie, cu 1.264 puncte. În Qatar, la Campionatele Mondiale de la Doha, găzduit de stadionul Khalifa International, a reușit o săritură de 6,52 m, cu care a ocupat locul al 6-lea. (sursa foto: FRA)

Cât despre amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, campioana României la săritura în lungime opinează: „În aceste momente grele prin care trecem, trebuie să punem sănătatea noastră şi a celor din jur mai presus de orice. Sunt tristă că Jocurile Olimpice nu vor avea loc în această vară, dar sunt şi mai tristă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Oamenii îşi pierd locurile de muncă, îşi pierd persoane dragi lor şi nici nu pot merge la înmormântare să îşi i-a rămas bun. Acesta sunt adevăratele drame! E foarte trist!

În privința Jocurilor Olimpice din 2021, pot să spun că am în faţă încă un an plin de provocări. Trebuie să mă pregătesc zi de zi la cel mai înalt nivel. Vreau dă devin mai puternică, mai rapidă şi să reuşesc să ating graniţa celor 7 metri! Categoric, pentru mine nici nu există alt gând decât finala olimpică la Tokyo”.

Alina Rotaru, locul 10 mondial

În final, cea mai mare dorinţă a Alinei Rotaru pentru acest: „Să rămânem sănătoşi cu toţii şi să ne bucurăm de viaţă şi de sport, în continuare, după această perioadă grea”.

În acest moment, Alina Rotaru ocupă locul 10 în clasamentul feminin mondial la săritura în lungmie, cu 1.264 puncte. În Qatar, la Campionatele Mondiale de la Doha, găzduit de stadionul Khalifa International, a reușit o săritură de 6,52 m, cu care a ocupat locul al 6-lea.

Tokyo, a doua participare olimpică, după Rio

Alina Rotaru a mai concurat la Jocurile Olimpice, în Brazilia. La Rio de Janeiro, la ediția a 31-a, desfășurată acum patru ani a luat startul în grupa A de calificare. A reușit două din cele trei încercări.
Prima săritură a fost de 16,40 m. La cea de-a doua a ratat pragul, iar ultimul salt a masurat 16,38 m, astfel că s-a clasat doar pe locul 11 în grupa A.

Alina Rotaru a ratat calificarea în finala de 12 în condițiile în care 6,40 m a fost a 18-a performanță din calificări, la 13 cm de ultima atletă care a prins finala, britanica Jazmin Sawyers (locul 12, cu 6,53 m).

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *