Ivet Lalova Collio, campioana europeană cu propria Academie de atletism

0
Ivet Lalova Collio

sursa foto: Ivet lalova/ Facebook

Apreciază acest articol

Ivet Lalova Collio va împlini 36 de ani luna viitoare, pe 18 mai. Sprintera din Sofia a câștigat titlul european la Helsinki, în 2012, la 100 m, și a obținut alte două medalii de argint la Campionatele Europene, la ediția de la Amsterdam (2016), la 100 și 200 metri.

În prima parte a carierei devenise dublă campioană europeană de junioare (100 m, 200 m) la Tampere (2003). Iar la senioare, a cucerit aurul european la Madrid (2005), la 200 m.

Lalova-Collio, după căsătoria cu sprinterul italian Simone Collio, a reprezentat Bulgaria la nu mai puțin de 4 ediții a Jocurilor Olimpice (Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016).

Pentru site-ul European Athletics, atleta de la sud de Dunăre a comentat situația actuală, din timpul pandemiei:

„Suntem aici, în Bulgaria, acum. A trebuit să ne scurtăm cantonamentul din Tenerife, atunci când lucrurile s-au schimbat cu adevărat în Europa, așa că am revenit în Bulgaria.

Suntem bine aici. Avem stare de urgență, nu suntem blocați total, dar avem multe restricții. Nu putem merge în parcuri, traseele sunt închise, sălile de sport sunt închise, dar este alegerea ta dacă dorești să ieși. Dar, cu toții, preferăm să rămânem acasă cât mai mult posibil.

Sunt vremuri grele pentru oamenii care se antrenează ca noi! Alergăm pe străzi, dar spun că atletismul este un sport «sărac», nu avem nevoie de atât de mult pentru a face ceea ce facem. Alergăm, sărim, facem lucrurile de bază pe care le poate face corpul uman, deși încercăm să le îmbunătățim în ceva suprauman. Chiar dacă trebuie să alergăm pe stradă sau trebuie să alergăm pe scările din clădirea noastră, o vom face!”.

Ivet Lalova Collio și cursa carierei

Care a fost cursa cu cea mai frumoasă amintire din întreaga cariera? „Cu siguranță, cea de la Helsinki din 2012, cu titlul meu european la 100 m. La începutul carierei, în 2005, mi s-a rupt bicepsul femural. S-a întâmplat cu trei luni înaintea Campionatelor Mondiale de la Helsinki și mă văd și acum plângând, dorind să fiu acolo. M-am întors și am alergat 10,7-10,6.

Acest lucru m-a ajutat în acele momente grele să continui și să continui să iubesc ceea ce fac și când am câștigat primul meu titlu european în 100 m exact la Helsinki, șapte ani mai târziu, a fost un moment atât de special. Am plâns atât de mult la ceremonie. Cred că toți plângem la ceremonii, dar am plâns și mai mult acolo!”, răspunde Ivet Miroslavova Lalova-Collio .

Antrenamentele Ivet Lalova Sprint Academy se desfășoară pe stadionul Vasil Levski din Sofia. (sursa foto: Ivet lalova/ Facebook)

Despre Lalova Sprint Academy, proiectul pe care l-a inaugurat în 2012, la Sofia, Ivet Lalova Collio afirmă: „Sunt atât de mândră de atleții mei. Au devenit motivația mea cea mai mare, pentru că mă urmăresc și vin la pistă pentru mine, așa că mă simt responsabilă pentru ei.

Îmi place că le ofer oportunitatea de a începe antrenamentele, de a face cunoștință cu atletismul și de a-i face mândri când mă urmăresc în competițiile la care iau parte. Într-adevăr, este grozav și când îi vizitez, există atât de multă dragoste. Ai atâția micuți care îți cresc în fața ochilor. Este unul dintre visele mele și mi-ar plăcea foarte mult să îl mențin în viață pe viitor”. (sursa: European Athletics)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *