Crosul Ion Gavrilă Ogoranu
Apreciază acest articol

Crosul Ion Gavrilă Ogoranu, desfășurat în ultimii ani în Țara Făgărașului, în comuna Recea, era programat să aibă loc peste câteva zile. Adică la finalul acestei săptămâni, vineri, pe 29 mai. Ajunsesem la ediția a 10-a.

Din păcate, pandemia le-a dat planurile peste cap organizatorilor de la Școala Gimnazială Recea. Profesorul de educație fizică și sport, Nelu Avram, directoarea școlii, Aurora Boeriu și colegii dumnealor speră ca reprogramarea pe toamnă, după începerea noului an în condiții normale, să fie posibilă. Cu toții ne dorim!

Dacă se va întâmpla așa, atunci competiția din calendarul Asociației Județene de Atletism (AJA) Brașov va înregistra o premieră.

Crosul Ion Gavrilă Ogoranu va avea loc sub o nouă emblemă, un nou logo.

Nu mică i-a fost mirarea profesorului Nelu Avram, când fostul elev al școlii din Recea, David Robu, a recidivat. A recidivat în sensul bun al lucrurilor. I-a cadorisit pe foșii profesori și școala unde a învățat cu o grafică reprezentativă pentru crosul de la Recea.

Descriere tânărului autor:


„Munții reprezintă mediul, zona, relieful în care se desfășoară activitatea. Ceasul arată numărul anului (2010) în care a luat ființă aceasta (n.r. – concursul) și este creat cu elementele naturii, peste care trece timpul.

Omul reprezită activitatea în sine, cât și faptul că din acel an evenimentul are continuitate. De astfel, e orientat, aleargă spre dreapta: pe axa timpului înseamnă viitor, în matematică este +, în artă sunt pozitivismul aspirațiile.

Omul în legatură cu ceasul, aleargă totuși contrar mișcării acelor ceasului, ceea ce face referire la numele crosului și este în memoria eroului anticomunist Ion Gavrilă Orgoranu. Totuși, aleargă către viitor, se întoarce și își amintește de trecut”.

Crosul Ion Gavrilă Ogoranu, în programul „Atletism Pe Ulița Satului”

David Robu a recidivat, am scris mai sus, pentru că tot el, nu demult, a realizat logourile pentru Școale Gimnazială Recea și Asociația Colț de Rai din localitate. Acum el are vârsta de 20 de ani, a învățat un an la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. După care a ajuns student în Elveția, în orașul Mendrisio, la Accademia di Architettura Mendrisio. Bravo lui, cinste celor care i-au călăuzit pașii în școală și în viață!

Crosul Ion Gavrilă Ogoranu este un concurs de alergare cros ce face parte din programul „Atletism Pe Ulița Satului”, un proiect AJA Brașov dedicat exclusiv atletismului din mediul rural.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *