Gheorghe Cefan, brașoveanul care a învins doi campioni olimpici en titre

0
Apreciază acest articol

În 1969, la Campionatele Internaționale ale României ce s-au desfășurat la București, în proba de 3.000 metri obtsacole, după o cursă de zile mari, l-a întrecut pe campionul olimpic Amos Biwot (Kenya) din Mexic (1968).

Iar în 1977, la Cupa Europei pe țări organizată la Göteborg (Suedia), l-a bătut la el acasă pe Andreas Gerderuth, campionul olimpic al probei (Montreal 1976).

Interesant este că pe amândoi i-a învins la un an distanță după ce au cucerit laurii olimpici.

Ei bine, ambele performanțe le-a realizat Gheorghe Cefan, brașoveanul nostru care a început să practice atletismul de performanță la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Luceafărul, sub îndrumarea antrenorului Aurel Moarcăș.

Între timp, a devenit cel mai valoros atlet din toate timpurile, care a activat la Clubul Sportiv Steagu Roșu, ulterior Astra Autocamioane (astăzi… istorie), cu 10 titluri de campion național, șase balcanice și cu a patra performanță mondială a tuturor timpurilor până în 1979.

Și astăzi, când are 73 de ani, împliniți pe 6 martie a.c., e unul dintre cei mai importanți atleți all-time ai Brașovului. Proba în care a excelat: 3.000 metri obstacole, bineînțeles. (foto: Gheorghe Cefan – arhiva personală)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *