Un exemplu de urmat, de la Killarney (Irlanda) pentru Brașov

0
Apreciază acest articol

Puțin peste 500 de mii de euro a consumat un proiect sportiv de perspectivă al orașului Killarney, din sud-vestul Irlandei. Un proiect sportiv, cu impact educațional și social. Un proiect ce înseamnă o pistă de atletism, cu teren sintetic de fotbal în mijlocul său. Pista este circulară, are 4 culoare lungi de 200 de metri, o linie dreaptă separată pentru alergări de sprint pe 60 și 80 de metri, sectoare de sărituri (înălțime, lungime și triplu), există o instalație de nocturnă care să lumineze exact cât e nevoie.

Terenul e al Colegiului St. Brendan, baza sportivă a fost amenajată de Killarney Valley Athletics Club din fonduri colectate de la oameni și firme locale (donații, sponsorizări), iar în timpul anului școlar, de la ora 8:30 la ora 16:30, toți elevii din localitate au acces gratuit acolo, pe bază de programare.

„Noi, clubul, intrăm pe pistă de la ora 17 în fiecare seară și în fiecare weekend, plus și în vacanțele școlare. Deci este casa noastră, în sensul că trebuie să o menținem”, spune Tomás, unul din cei doi frați Griffin, inițiatorii proiectului.

Întreaga poveste trăită de comunitatea din Valea Killarney o găsiți aici.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *