Știm când se vor desfășura Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021

0
Apreciază acest articol

Amânate din cauza pandemiei „Coronavirus”, Jocurile Olimpice de Vară ( ediția a 32-a) de la Tokyo, care trebuiau să aibă loc în 24 iulie-9 august 2020, se vor desfășura anul viitor. Nici nu s-a luat bine decizia reprogramării lor pentru 2021, că la o săptămână distanță, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Comitetul japonez de organizare, au anunțat, deja, perioada când se vor ține: 23 iulie-8 august.

Președintele CIO: Lumina de la capătul „tunelului întunecat”

În reuniunea dintre CIO și Comitetul nipon s-au luat în discuție mai multe variante cu perioade de desfășurare a Jocurilor. Însă, pentru a nu da peste cap calendarul sportiv internaţional şi pentru a reduce cât mai mult provocările logistice cărora vor trebui să le facă faţă organizatorii, s-a optat pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021.
„Putem depăşi această provocare fără precedent. Umanitatea se găseşte în prezent într-un tunel întunecat. Aceste Jocuri Olimpice de la Tokyo pot fi lumina de la capătul tunelului”, a afirmat germanul Thomas Bach, președintele CIO.

Gazdele japoneze au timp să reorganizeze totul

„Am propus ca Jocurile să fie organizate între iulie şi august 2021 şi apreciez cu adevărat că preşedintele Bach, după ce a discutat această propunere cu diferitele federaţii sportive internaţionale şi alte organizaţii conexe, a acceptat cu amabilitate propunerea mea.

Este necesară o anumită perioadă de timp pentru selecţia şi calificarea sportivilor şi pentru antrenamentele şi pregătirea lor şi s-a căzut de acord că ar fi de preferat ca Jocurile să fie programate în timpul vacanţei de vară din Japonia. În ceea ce priveşte transportul, organizarea voluntarilor şi furnizarea de bilete pentru cei din Japonia şi de peste hotare, precum şi pentru a trece peste situaţia creată de Covid-19, am considerat că este de preferat să reprogramăm Jocurile cu un an mai târziu faţă de data iniţială, în vara lui 2021”, a comunicat Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului japonez de organizare.

Jocuri Olimpice sigure pentru sportivi și spectatori

Guvernatorul din Tokyo, doamna Yuriko Koike, a precizat: „Având în vedere focarul global de coronavirus, avem nevoie de un anumit interval de timp pentru ne oferi Jocuri Jocuri sigure pentru sportivi şi spectatori. De asemenea, pregătirea pentru noile date se va desfăşura fără probleme, deoarece datele se potrivesc cu acelaşi interval de timp rezervat iniţial competiţiei, lucru care ne avantajează în privinţa biletelor, personalului locaţiilor, voluntarilor şi transportului. Prin urmare, cred ca sărbătorirea deschiderii Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 la 23 iulie 2021 este ideală”.

Jocurile Paralimpice vor avea loc între 24 august şi 5 septembrie 2021.

Chiar dacă va avea loc în 2021, titulatura oficială a competiției supreme a sportului internațional nu se va schimba: așadar, Jocurile se vor organiza sub denumirea „Jocurile Olimpice 2020”!

Flacăra olimpică pentru Jocurile din 2021, care a ajuns din Grecia în Japonia pe 20 martie, va fi menţinută la Fukushima pentru o lună, după care va fi păstrată în capitala Tokyo.

Niciodată Jocurile Olimpice nu au fost amânate în cele 31 de ediţii moderne ale sale, începând din 1896. Totuși, trei dintre ediţii au fost anulate din cauza războiului: în 1916, 1940 şi 1944.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *