Problemele se țin scai de Wilson Kipsang: a fost arestat!

0
Apreciază acest articol

Fostul recordman mondial la maraton Wilson Kipsang a fost arestat în Kenya, pentru că nu a respectat măsurile de izolare, el petrecându-şi în arest noaptea de joi (2 aprilie) spre vineri (3).

„L-am arestat pe Kipsang şi am arestat alte nouă persoane, la Keelu Resort, unde se pregăteau să consume băuturi alcoolice şi să joace biliard la ora 22. Este o infracţiune foarte gravă, mai ales că aceste persoane sunt foarte respectate şi ar fi trebuit să fie un exemplu. Cerem publicului să nu abuzeze de reţinerea noastră în folosirea forţei pentru a impune legea”, a declarat comandantul poliţiei din Yten, John Mwinzi.

Kipsang a fost suspendat provizoriu din atletism în ianuarie, în urma a două presupuse încălcări ale regulamentului antidoping. Unitatea pentru Integritatea Atletismului a reţinut într-un caz lipsa furnizării de informaţii legate de localizarea sa, iar în alt caz manipularea unei probe antidoping.

Kipsang (37 ani) a cucerit în 2012 medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în proba de maraton, a stabilit recordul mondial la maraton în 2013, la Berlin (2 ore 3 minute 23 secunde), câştigând de două ori maratonul de la Londra, în 2012 şi 2014. De asemenea, s-a mai impus la New York City în 2014 şi Tokyo în 2017.

La începutul săptămânii, 12 atleţi (doi străini) au fost arestaţi la Iten, unde îşi continuau antrenamentele după ce guvernul a interzis activităţile sportive şi adunările de persoane. Federaţia kenyană a intervenit ulterior pentru eliberarea lor.

Trei persoane au decedat în Kenya din cauza coronavirusului, pe care l-au contractat peste 100 de oameni până în acest moment. Acolo, lumea nu are voie să circule în intervalul 19 seara – 5 dimineața, în încercarea de a se evita răspândirea coronavirusului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *