Se votează acum: Atletul și Atleta lunii martie în Europa

0

Foto: Los Pleyers.

Apreciază acest articol

Cinci atleți și cinci atlete sunt nominalizați pentru titlul de „Atletul”, respectiv „Atleta” Lunii Martie în Europa. Este un concurs online, lansat în ianuarie 2007 și organizat lunar de European Athletics (Asociația Europeană de Atletism/ European Athletic Association), prin vot online pe rețelele de socializare ( Facebook, Twitter, Instagram).

„Atleții sunt nominalizați în fiecare lună pe baza performanțelor lor din luna precedentă. Niciun sportiv care a suferit o interdicție de dopaj de doi ani sau mai mult nu poate fi nominalizat la premiu”, informează European Athletics.

Pentru atleții europeni ai lunii martie, votarea se va închide pe 7 aprilie, la ora 0 (noaptea de luni spre marți, la ora 0).

Nominalizări masculin:

1. Bashir Abdi (Belgia), record național (2:04:49 ) la Maratonul de la Tokyo (locul 2);
2. Renaud Lavillenie (Franța), campion național indoor (5.80 m);
3. Filip Mihaljevic (Croația), cea mai bună performanță europeană în aer liber a sezonului (21.69 m) la aruncarea greutății (Campionatele Naționale de Aruncări de Iarnă);
4. Pablo Torrijos (Spania), lider european la triplu salt (17.18 m, Campionatele Naționale Indoor).

Foto: Proyecto FER.

5. Jorge Urena (foto, Spania), campion național indoor al Spaniei și lider al clasamentului european (6.143 puncte).

Nominalizări feminin:

1. Lonah Chemtai Salpeter (Israel), câștigătoare a Maratonului de la Tokyo (2:17:45), este a doua atletă europeană în clasamentul mondial din toate timpurile, după legendara Paula Radcliffe (2:15:25);
2. Lily Partridge (Marea Britanie), câștigătoare a semimaratonului de la Londra (70:50);
3. Sandra Perkovic (Croația), lider mondial la aruncarea discului (65.93 m);

Foto: Getty Images.

4. Justyna Swiety-Ersetic (foto, Polonia), triplă campioană națională (200 m, 400 m and 4×200 m), cele trei curse fiind programate în decurs de doar 2 ore!
5. Nafissatou Thiam (Belgia), record național la lungime (6.79 m), rezultate înregistrat din statutul de atlet invitat la „Naționalele” indoor ale Franței.

Atleții lunii februarie au fost…

Câștigătorii lunii trecute (februarie) au fost Armand Duplantis (Suedia) și Konstanze Klosterhalfen (Germania). La masculin, Duplantis (20 ani) a doborât de două ori recordul mondial la săritura cu prăjina (6,17 m – Arena Toruń, Polonia, 8 februarie și 6,18 m – Emirates Arena Glasgow, Marea Britanie, 15 februarie) și în toate cele 5 concursuri ale lunii februarie la care a participat a atincs bariera celor 6 metri sau a depășit-o.

La meetingul din Polonia, Duplantis îmbunătăţise cu un centimetru recordul reuşit în februarie 2014 de idolul său, francezul Renaud Lavillenie.
Iar la feminin, Klosterhalfen (23 ani) a înregistrat un nou record european indoor la 5.000 m (timp: 14:30.79). Evenimentul a avut loc în SUA, în cadrul cursei de la Boston University Last Chance Invitational (27 februarie).

Recordul Gabrielei Szabo a căzut după 21 de ani!

Performanța a fost cu 17 secunde mai bună decât recordul anterior, deţinut de Gabriela Szabo (14:47.35), pe care atleta noastră în realizase în 1999, la Dortmund, în Germania.

Foto: Libertatea.

„După 21 de ani, recordul european a fost doborât! Frumos, fiecare generaţie de sportivi au ridicat şi ridică fanii în picioare pentru a aplauda! Astăzi este momentul ei”, a scris Gabi Szabo pe Facebook, după reușita atletei din Germania.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *