Jocurile Mediteraneene se reprogramează în 2022

0
Apreciază acest articol

Comitetul Internațional al Jocurilor Mediteraneene (CIJM) a decis amânarea acestei competiții cu un an de zile. În mod normal, Jocurile trebuiau să aibă loc la Oran, în Algeria, în 25 iunie – 5 iulie 2021.

Hotărârea reprogramării în 2022 a venit ca urmare a organizării Jocurilor Olimpice în 2021, cu o lună înainte de întrecerea mediteraneeană.
Jocurile Mediteraneene se țin o dată la 4 ani și la ele participă țări din Europa, Afica și Asia care se situează în Bazinul Mării Mediterane. Se defășoară sub auspiciile Comitetului Internațional al Jocurilor Mediteraneene, la 33 de probe, printre care și atletismul, bineînțeles.

Ultima ediție (a 18-a) a avut loc în orașul spaniol Tarragona (2018), cu un an mai târziu decât era stabilit inițial (2017), amânarea datorându-se problemelor financiare întâmpinate de țara gazdă.

Din Algeria, Jocurile mediteranienilor vor poposi în Italia, la Taranto, în 2026. Adică în țara care de ani de zile domină concursurile amintite, în clasamentele pe medalii la general. La ediția iberică, podiul la atletism a fost în ordinea Maroc, Italia și Franța.

Din zona Balcanilor participă la Jocurile Mediteraneene: Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Cipru, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Slovenia și Turcia.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *