Calificările pentru Tokyo, suspendate până în decembrie

0
Apreciază acest articol

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia World Athletics (WA) de a suspenda până în luna decembrie calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august 2021) este corectă.

„Sunt convins că World Athletics se gândeşte la interesul atleţilor la nivel mondial. Cei de acolo sunt, probabil, de părere că varianta cea mai bună este să nu mai conteze pentru calificare rezultatele obţinute de sportivi în sezonul de vară. Deci, eu consider că e o decizie corectă pentru toţi, pentru că, în perioada asta, sunt mulţi atleţi care se pregătesc doar în casă, dar poate că sunt alţii care se antrenează şi afară. Aşadar, nouă nu ne rămâne decât să respectăm decizia şi să ţinem cont de ea”, a afirmat Florin Florea (foto).

Conducătorul FRA consideră că șansele atleților români de a ajunge la Tokyo nu sunt influențate de hotărârea World Athletics:
„Perioada rămasă pentru calificare, adică decembrie 2020-iunie 2021, este într-adevăr scurtă, dar să nu uităm că mai există acea posibilitate de calificare prin clasament. Adică un sportiv intră într-un clasament cu cele mai bune rezultate de la trei competiţii. Şi, dacă eşti în primii 30, te califici. Pentru că baremurile pentru Jocurile Olimpice sunt foarte ridicate. Probabil că în baza baremurilor se vor califica primii 15, maximum 20, iar restul pe puncte.

Deci, locurile se vor completa prin acest criteriu. Aşa că, din punctul meu de vedere, amânarea decisă de World Athletics nu ne influenţează obiectivul de a participa la Jocurile Olimpice cu 10-12 sportivi, dintre care cinci sunt deja calificaţi. În plus, în clasamentele mondiale avem 4-5 sportivi foarte bine poziţionaţi”.

World Athletics (WA), forul internaţional suprem al atletismului, a suspendat din 6 aprilie până în luna decembrie calificările pentru Tokyo.

La această oră, deschiderea sezonului în aer liber este prevăzută în iunie, după amânarea competiţiilor majore din aprilie şi mai. Dar, toate competiţiile care se vor ţine înainte de decembrie, precum Campionatele Europene de la Paris (25-30 august), nu mai contează pentru calificarea la JO de la Tokyo.

Cât despre Jocurile din „Țara Soarelui Răsare”, până acum, România are cinci atleţi calificaţi: Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului).

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *