Concursurile de alergare din Cehia încep cu Semimaratonul Olomouc

Foto: RunCzech

Apreciază acest articol

RunCzech a anunțat astăzi noul calendar competițional din Cehia, după reconfigurarea acestuia, în urma instalării stării de urgență din cauza pandemiei Coronavirus.

Semimaratonul Olomouc, o cursă pe 5 stele certificată de European Athletics și prima dintre cele patru din cadrul EuroHeroes Challenge (ediția a 3-a), se va desfășura pe 31 august.

Celelalte semimaratoane sunt programate pe 19 septembrie la Usti nad Labem (oraș industrial de circa 100.000 de oameni, reședință a regiunii cu același nume din istorica Boemia), pe 24 octombrie la Karlovy Vary (oraș și stațiune balneară în nord-vestul Cehiei, la poalele Munților Metaliferi, renumit și prin Festivalul internațional de film) și pe 31 octombrie la Ceske Budejovice (cel mai mai mare oraș din Boemia de Sud și locul unde se produce cunoscuta bere Budweiser).

Zona expo a Semimaratonului de la Praga (foto: RunCzech)

Înființat în anul 2018, cu susținerea European Athletics, EuroHeroes Challenge a apărut din dorința de a le oferi alergătorilor de distanță cehi și europeni oportunitatea de a beneficia de mai multe competiții internaționale.

Marele Premiu Birell (10k, individual și pe echipe de 3 alergători) de la Praga va avea loc pe 5 septembrie, pentru ca a doua zi să se țină semimaratonul din capitala Cehiei.

La final, vine principalul eveniment al RunCzech: Maratonul de la Praga, pe 11 octombrie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *