sursa foto: Thomas Eisenhuth/ Getty Images - European Athletics

Apreciază acest articol

Preşedintele Asociaţiei Balcanice a Federațiilor de Atletism (ABAF), Dobromir Karamarinov, care este şi preşedinte interimar al forului continental, a luat o poziție oficială în legătură cu întrecerile atletice balcanice care trebuiau să aibă loc în lunile mai și iunie.

„Dragi prieteni, în primul rând, sper că dumneavoastră şi familiile dumneavoastră sunteţi sănătoşi şi vă păstraţi o atitudine pozitivă în aceste momente dificile. Aş dori să vă ofer câteva precizări/actualizări din calendarul balcanic. În situaţia actuală de izolare globală în care tot felul de activităţi au fost anulate sau amânate, este în afara oricărei discuţii de a ţine orice competiţie balcanică în următoarele două luni. De aceea, vă rog să luaţi în considerare că nicio competiţie balcanică nu va fi ţinută în lunile mai şi iunie 2020”, se arată într-un comunicat.

„După cum ştiţi, aproape toate evenimentele majore de atletism din 2020 au fost amânate pentru anul următor, ceea ce va duce la un sezon extrem de sărac în competiţii. De aceea, suntem dispuşi să organizăm toate competiţiile calendarului balcanic din 2020, pentru a le oferi atleţilor noştri oportunităţi de care sunt sigur că au nevoie. Până în acest moment Campionatele Europene de atletism de la Paris îşi păstrează data de desfăşurare. Vom şti cu siguranţă dacă vor avea loc sau nu în urma următoarei şedinţe a Comitetului European Athletics de la începutul lunii mai 2020. Pe scurt, întreg sezonul depinde de acest lucru, deci vă rog frumos să aveţi răbdare şi să aşteptăm cu toţii această decizie”, a subliniat Karamarinov.

Același oficial a menţionat că după decizia Comitetului forului continental se va lua legătura cu organizatorii evenimentelor balcanice şi se vor căuta cele mai bune soluţii în circumstanţele date: „Încă o dată, vom face orice este posibil pentru a ţine toate competiţiile balcanice în 2020, chiar dacă nu la datele iniţiale”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *