Doping: și atleta, și antrenorul au fost suspendați

0

sursa foto: AP/ El Diario

Apreciază acest articol

Cazul a început în septembrie 2017, în momentul în care Agenția Rusă de Anti-Doping (RUSADA) i-a solicitat o probă de urină atletei Iulia Malueva (25 ani), specialistă în probele de sărituri peste garduri, sportivă pregătită de Eremenko, la Campionatele Rusiei din 2017. Însă Agenţia a dezvăluit că aceasta a încercat să evite testarea, simulând că ar fi bolnavă.

La controlul inopinant, Malueva s-a plâns ofițerilor doping că acuză greaţă şi dureri de cap, ofertind o probă de urină cu o zi întârziere. Dar, a scăpat-o în toaletă când a căzut la podea, simulând un leşin.

Antrenorul Andrei Eremenko a cerut o ambulanţă, iar atleta a fost transportată la spital „fără motiv”, este concluzia Tribunalului de Arbitraj SPortiv (TAS) de la Lausanne. Apoi, antrenorul a încercat să mituiască un oficial al agenției anti-doping, pentru a nu lua o probă corectă de urină de la Malueva.

Ulterior, Iulia Malueva a fost suspendată de Comisia antidoping a RUSADA pe o perioadă de 4 ani, până la data de 11 aprilie 2022.

În decembrie 2018, tehnicianul scăpase basma curată în fața unei comisii RUSADA, dar la apelul de la TAS decizia inițială a fost modificată, Eremenko fiind găsit vinovat „fără îndoială” de tentativă de mituire și suspendat pentru o perioadă de 4 ani.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *