Memorialul Josef Odložil, pe 8 iunie

sursa foto: Jiří Kottas

Apreciază acest articol

Data coincide cu reducerea restricțiilor în Republica Cehă în privința evenimentelor publice, motiv pentru care ea a și fost asumată de organizatorii meeting-ului de la Praga. EI caută soluția cea mai bună pentru a se încadra în numărul maxim de persoane (50) care au voie să ia parte la manifestare.

Având în vedere restricțiile de călătorie care există în mare parte din lume, competiția va fi deschisă doar atleților cehi.

Pentru a se asigura că limitele sunt respectate cu strictețe, organizatorii spun că arbitrii vor fi ținuți izolați într-un stand, în afara pistei, și că programul va fi conceput într-un mod care să mențină numărul admis de sportivi pe pistă.

Miroslav Ševčík, directorul de concurs: „Vor fi câte șase concurenți la probele tehnice și câte opt alergători pe pistă. Este vorba de 36 de concurenți. Estimăm că vor părăsi stadionul imediat după evoluție, deci nu ar trebui să fie niciodată 50 de oameni acolo”.

Detaliile urmează si fie puse la punct în curând, cert este că din întrecere nu vor lipsi probele de 1.500 m și aruncarea suliței. Cursa de semifond este cea în care s-a consacrat Josef Odložil, „părintele” evenimentului, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964. Cel care a părăsit această lume în 1993, după care, un an mai târziu, a pornit la drum competiția care-i poartă numele.

În 2004, Memorialul „Josef Odložil” a căpătat statutul de Grand Prix IAAF și a început să fie transmis de canalul Eurosport. În 2011, a devenit Outdoor Premium Meeting, conform clasificărilor European Athletics Association, acum fiind în categoria Classic Permit Meeting.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *