sursa foto: Usain Bolt/ Facebook

Apreciază acest articol

Vedetă a atletismului mondial, jamaicanul Usain Bolt a comentat situația în care se află sportul de pe întregul mapamond, din cauza pandemiei. „Încă de la început, după ce am văzut turnura globală pe care o ia pandemia, am ştiu că va fi imposibil să se menţină Jocurile Olimpice de la Tokyo în această vară. Văzând toate evenimentele sportive anuale şi competiţiile întrerupându-se una după alta, peste tot, nu exista altă soluţie. Însă, peste un an, sper că totul va fi în regulă, că se va găsi un vaccin şi că vom ieşi cu toţii din asta”, a declarat deţinătorul recordurilor mondiale la 100 m şi 200 m.

Bolt a recunoscut, însă, că va fi mai dificil pentru unii sportivi, care vor avea un an în plus la Jocurile din capitala Japoniei. El crede că „unii vor renunţa, iar alţii nu vor mai putea fi la acelaşi nivel”. Dar, în cazul sportivilor tineri nu vor fi probleme, în opinia jamaicanului.

„Cred că oamenii îşi dau seama, abia acum, cât de important este sportul. Pentru că acum nu au ce să mai urmărească la televizor şi văd că sportul le lipseşte. Ei au luat spectacolul sportiv ca pe ceva deja dobândit, iar apoi virsul i-a lipsit brusc de asta. Aşa că vor fi mai flămânzi, încântaţi, când sportul va reveni”, opinează campionul cu 8 titluri olimpice și altele 11 mondiale.

Pe final, Usain Bolt s-a arătat optimist: „Sportul, în special atletismul, trebuie să profite! Vor fi şi mai mulţi spectatori de sport după această pandemie, dornici să privească, să descopere, să împărtăşească. Aşa că aveţi grijă de voi şi gândiţi-vă la asta”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *