Berlin Marathon, ediția 2018. (sursa foto: Anadolu Agency via Getty Images)

Apreciază acest articol

SCC EVENTS, organizatoarea maratonului de la Berlin, a suspendat competiția din acest an. Deocamdată, lucrurile nu sunt prea clare, dacă întrecerea din Germania va mai avea loc sau nu în acest an. În perioada următoare, se va reveni cu noi informații lămuritoare.

„Am aflat de la conferința de presă a Senatului de la Berlin că toate evenimentele cu peste 5.000 de persoane vor fi interzise până la 24 octombrie 2020. Acest lucru se aplică multora dintre evenimentele noastre, dar mai ales la BMW Berlin Marathon, care nu poate avea loc în 26-27 septembrie 2020, așa cum a fost planificat.

De acum, vom trata consecințele interzicerii oficiale a evenimentelor noastre, vom coordona pașii suplimentari și vă vom informa cât mai curând posibil.

Până atunci, vă rugăm să vă abțineți în a ne contacta prin poștă, telefon, formular de contact și prin canale de socializare”, este mesajul organizatorilor, postat pe web site-ul concursului.

Berlin Marathon face parte dintr-o companie selectă, a celor mai importante maratoane din lume, alături de Boston, Londra, Chicago, New York și Tokyo – evenimente de alergare stradală grupate sub tutela Abbott World Marathon Majors (AWMM).

Lansată în 1974, competiția berlineză s-a desfășurat anual, cu o singură excepție neavând loc: în 2000, din cauza suprapunerii ca dată cu desfășurarea maratonului olimpic de la Sydney. Iar în 2018 s-a ținut două săptămâni mai devreme decât se obișnuia.

Cu o participare de peste 44.000 de alergători, ediția din 2019 i-a avut câștigători pe doi atleți din Ethiopia: pe multiplul campion olimpic și mondial Kenenisa Bekele (2:01:41), respectiv pe Ashete Bekere (2:20:14), atletă câștigătoare a maratoanelor de la Marea Galileei (Israel), Košice (Slovacia), Valencia, Rotterdam și a semimaratonului de la České Budějovice (Cehia).

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *