Concursul de Diamond League de la Lausanne, suspendat

0

Sârboaica Ivana Spanovic (30 ani) a devenit campioană mondială indoor la lungime (Birmingham 2018), cu o săritură de 6,96 m. La meeting-ul Diamond League de la Lausanne, ediția 2018, ea a ocupat locul 2 (6,90 m). (sursa foto: Athletissima Lausanne)

Apreciază acest articol

Reuniunea atletică de la Lausanne (Elveţia), desfășurată sub numele de „Athletissima Lausanne” ca etapă din cadrul circuitului Diamond League nu va mai avea loc la data programată, pe 20 august. „Dar, va reveni în curând”, au anunţat organizatorii .

Decizia vine în urma măsurilor anunţate de Consiliul federal al Confederaţiei Elveţiene, care a stabilit, între altele, ca manifestările cu peste 1.000 de persoane să rămână interzise în „Țara cantoanelor” până la 31 august.

„În prezent, este imposibil să se permită adunarea unui număr mare de oameni într-un perimetru restrâns, până la sfârşitul lunii august. Urmează să studiem care sunt alternativele şi formatul care ar putea fi luate în considerare pentru a le oferi sportivilor posibilitatea să concureze”, se precizează într-un comunicat.

„Am trecut deja prin perioade delicate. Cu toate astea, criza globală de sănătate legată de Covid-19 este de o cu totul altă amploare. Aceasta afectează pe toată lumea, cu toată forţa şi întreaga planetă este preocupată. Era responsabilitatea noastră să luăm această decizie”, adaugă organizatorii de la Meeting Club Athletissima.

Athletissima Lausanne (ediția a 45-a) urma să fie cea de-a 12-a etapă (penultima) a circuitului Diamond League, ediţia 2020. Etapele de la Doha, din China, Stockholm, Roma/ Napoli, Rabat, Eugene şi Paris au fost amânate, deja. Etapa de la Oslo se va desfăşura sub un format diferit, denumit „Impossible Game”: o reuniune demonstrativă, la care vor lua parte atleţi norvegieni şi internaţionali, cu respectarea măsurilor sanitare.

Prima etapă din calendarul Diamond League rămâne, în continuare, cea de la Londra, programată pe 4 iulie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *