Participare numeroasă la seminarul tehnic SAAF-AFI

0

Luca Verrascina, unul din vorbitorii la seminarul online SAAF-AFI este membru al Comitetului Tehnic al World Athletics și președintele arbitrilor italieni de atletism.

Apreciază acest articol

Atletismul internațional este un bun exemplu de solidaritate și unitate în aceste vremuri dificile, dovada fiind numărul foarte mare (900) de oficiali reprezentând Federația de Atletism din Asia de Sud (SAAF) și Federația de Atletism din India (AFI), care au luat parte, timp de 6 zile, la seminarul tehnic online SAAF-AFI.

Șapte experți tehnici, din șapte țări au abordat o varietate de subiecte, inclusiv elaborarea tabelelor de timp, pregătirea și rolul oficialilor tehnici internaționali (ITO), regulile și interpretările acestora în mai multe discipline etc.

Luis Saladie (Spania), Chris Cohen (Marea Britanie), Pierce O’Callaghan (Irlanda), Luca Verrascina (Italia), Dr. Judit Krisztina Horvath (Ungaria), Yukio Seki (Japonia) și Kwan Kee (Hong Kong) au fost lectori online pentru specialiștii din atletism implicați în organizarea competițiilor în sudul Asiei.

Adille J. Sumariwalla, președintele AFI și membru în Consiliul IAAF, a declarat, la final: „Noi, cei de la AFI, am fost în fruntea utilizării tehnologiei, chiar și în ceea ce-i privește pe toți atleții, care s-au înregistrat cu datele lor biometrice, ușurându-ne misiunea.

Seminarul în colaborare cu SAAF a dus la o reducere a cheltuielilor de călătorie și ne-a ajutat să facem față provocărilor logistice, mai mult chiar, câștigând audiență și participanți la seminar, prin utitilzarea tehnologiei.

În curând, vom deveni prima federație sportivă națională care va organiza online Adunarea generală anuală. Biroul nostru poate fi închis, dar vom continua să lucrăm pentru dezvoltarea sportului nostru”. (sursa: Divesh Bhal/ Federația de Atletism din India – via World Athletics)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *