Deocamdată, sportul mai așteaptă. Se lucrează, însă!

0

Amintiri de la Brașov 5K Road Race, ediția 2019. (sursa foto: Vlad POPA/ Stop Cadru)

Apreciază acest articol

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat la Digi Sport, că se pregăteşte un cadru legislativ pentru reluarea competiţiilor sportive în România. Și a atras atenția că evenimentele și concursurile sportive vor reîncepe doar în momentul în care va exista siguranţa că totul este sub control.

„Cu siguranţă, practicarea sportului este foarte benefică pentru societate. La nivel psihic, fizic, la nivel de educaţie te poate ajuta, dar, din păcate, suntem nevoiţi acum să practicăm activităţile fizice acasă.

Pregătim cadrul legislativ, nu trebuie să dăm cu piciorul la ce am reuşit până acum. România se află în nişte limite rezonabile, dacă facem o comparaţie cu alte ţări. Trebuie să avem un cadru clar, prin care să stabilim cum se va face reluarea sportului.

Cu toţii suntem nerăbdători, ne gândim la momentul în care se va putea relua sportul. E important de precizat că sporturile în aer liber vor avea întâietate, în contextul actual nu toate sporturile prezintă acelaşi grad de risc.

Fotbalul are un grad de risc ridicat. Sporturile care se pot practica individual sau cele în aer liber au cel mai mic grad de risc”, a afirmat Ionuț Stroe.

sursa foto: Ionuț Stroe, blogul personal.

Același oficial a specificat că ridicarea restricţiilor, după expirarea Stării de urgenţă, nu trebuie înţeleasă ca o permisiune de reluare a tuturor activităţilor sau antrenamentelor:

„Ridicarea restricţiilor se va face treptat şi cu mare precauţie. Lucrăm cu Ministerul Sănătăţii, în acest sens. Competiţiile vor începe doar în momentul în care ne vom asigura că ţinem totul sub control, că există un cadru de siguranţă maximă şi, în mod obligatoriu, când va exista o perioada de pregătire înainte reluării competiţiilor.

Lucrăm la aceste scenarii, se întâmplă aceleaşi lucruri peste tot în lume, mai avem de aşteptat.

Trebuie să fim cumpătaţi, trebuie să avem răbdare, că am văzut că avem şi câteva exemple negative”. (sursa: News.Ro)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *