Specificul atletismului și fuga de COVID-19

0
Apreciază acest articol

Președintele Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a comentat noile măsuri impuse de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), pentru reluarea activității sportive de performanță în România.

„Pentru lotul olimpic, dacă sportivii doresc să meargă în cantonamente şi să facă antrenamente colective cu respectarea ordinului Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, vom vedea.

Noi i-am întrebat azi pe sportivi şi antrenori să ne spună cine doreşte să meargă în cantonament, conform ordinului.

Noi nu suntem nici la fotbal şi nici la alte sporturi de echipă. Atletismul este un sport individual în care suverani sunt sportivul şi antrenorul. Deci, de performanţă răspunde sportivul, antrenorul, clubul şi apoi federaţia, dar voluntar, ca să spun aşa.

Sportivii sunt partenerii noştri, ei sunt ai cluburilor, pentru că acolo sunt angajaţi. Adevărat este însă că noi le recomandăm diverse lucruri, avem specialişti, ne consultăm, dar decizia privind pregătirea o iau sportivul şi antrenorul.

Dacă vor fi sportivi dintre cei din lotul olimpic care vor dori să meargă în cantonament cu respectarea ordinului dat de MTS, atunci vom informa şi noi mai departe că avem 2, 4 sau 5 persoane care vor în cantonament.

Atletismul are şansa de a face antrenamente individuale, nu e nevoie de antrenament colectiv. De asta noi nu vrem să comentăm şi să intrăm în decizii privind reluarea antrenamentelor. Fiecare federaţie are specificul ei şi îşi face politica pe care o consideră ca să obţină maximum de eficienţă”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *