Cererea FRA: deschideți stadioanele și parcurile!

0

foto: Mircea Bularca

Apreciază acest articol

Atleții pot fi ajutaţi într-un singur fel: prin deschiderea stadioanelor şi parcurilor. Aceasta este declarația președintelui Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, legată de noile măsuri anunțate de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) privind reînceperea activității sportive de performanță în România după data de 15 mai.

„Sportivii de la atletism s-au pregătit şi până acum, doar că au făcut o pregătire generală. Federaţia Română de Atletism nu trebuie să fie pregătită pentru reluarea antrenamentelor după 15 mai, ci sportivii, antrenorii şi cluburile. Ei trebuie să fie pregătiţi.

Noi am cerut Ministerului Tineretului şi Sportului să se deschidă stadioanele şi parcurile după 14 ma. Ăsta e primul lucru care ne trebuie nouă, la atletism. Dacă se rezolvă treaba asta şi se deschid stadioanele şi parcurile, atunci pentru Federaţia Română de Atletism este OK.

Pentru restul sportivilor, care nu sunt în lotul olimpic, ei vor continua pregătirea… dar să vedem ce restricţii vor fi în starea de alertă de după 14 mai. Pentru că dacă se deschid stadioanele şi parcurile, deja toţi sportivii se vor putea antrena normal, de 2 ori pe zi, de 4 ori pe zi, cum doreşte fiecare”, a comentat conducătorul FRA.

„Noi nu am discutat cu ministerul despre deschiderea stadioanelor, doar am făcut această solicitare. Dar, mă uit în ordinul ăsta şi văd că oricum nu MTS decide, ci cei de la Ministerul Sănătăţii. 90 la sută din ce se scrie în acest ordin face referire la Ministerul Sănătăţii.

Noi am cerut deschiderea stadioanelor imediat după încheierea stării de urgenţă, adică începând cu 15 mai. Mai mult nu am ce să discut la MTS. Ăsta e punctul nostru de vedere legat de antrenamentele la atletism. Noi am spus că din 15 iunie vrem să ne gândim la competiţii. Dar nu ne grăbim, aşteptăm. Alţii se grăbesc pentru că aşa le este sportul, la fotbal, la handbal şi aşa mai departe… ei vor să reia antrenamentele colective pentru a termina campionatele”, a adăugat Florin Florea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *