Campionatele Europene U18, confirmate în 2021

0
Campionatele Europene U18

La ultima ediție (a 2-a) a „Europenelor” U18/ cadeți, desfășurată în Ungaria, la Győr (5-8 iulie 2018), România a câștigat o medalie de bronz prin ștafeta feminină de 100 + 200 +300 +400 m, în componența Bianca Toader, Vanessa Balaci, Maria Scrob și cu brașoveanca Adina Cîrciogel (foto) în ultimul schimb. Echipa noastră a fost cronometrată în 2:09,99, după Italia (2:07,46), nou record al competiției, și Cehia (2:09,41). (sursa foto: CSM București)

Apreciază acest articol

Campionatele Europene U18, ediția 2021. Consiliul Atletismului European s-a întâlnit în videoconferință, timp de două zile, ieri și azi. Și a confirmat astăzi, că ediția din acest a Campionatelor Europene U18, programate să se desfășoare în perioada 16-19 iulie, la Rieti, în Italia, s-au amânat din cauza pandemiei COVID-19 pentru 2021, la o dată ce va fi anunțată, ulterior.

De asemenea, Consiliul a stabilit că cea de-a doua ediție a meciului pe echipe dintre Europa și SUA, programată din nou pentru Minsk în 2021, s-a anulat. Primă ediție avusese loc la Minsk (Belarus), în 2019. Bineînțeles, motivele anulării au fost pandemia COVID-19, ce a împiedicat chiar desfășurarea Jocurilor Olimpice și reprogramarea în 2021, și calendarul de competiții aglomerat din anul viitor. În consecință, următoarea ediție a meciului se va desfășura în 2023, în Statele Unite ale Americii.

Alte decizii ale Consiliului:
– Cupa Europei la Aruncări se va ține la Leiria (Portugalia), în perioada 13-14 martie 2021;
– Cupa Europei la 10.000 m va fi în 2021, tot la Londra, Marea Britanie;
– Campionatele Europene de Alergare Montană, care a fost amânată în acest an, vor avea loc în 2021 în aceeași locație din Cinfaes, în Portugalia.

„În aceste momente dificile, este important să transmitem un semnal puternic tuturor sportivilor și unei comunități cât mai largi a atletismului, că sportul nostru trebuie să continue și că planificăm, mai departe, să organizăm campionatele noastre la care aceștia să concureze”, a declarat Dobromir Karamarinov, președinte interimar al Atletismului European.

Campionatele Europene U18, pentru susținerea Italiei greu încercată de pandemie

Același oficial a ținut să sublinieze că hotărârea reprogramării „Europenelor” de la Rieti, organizate într-o țară greu încercată în criza COVID-19.

„Consiliul a considerat cu tărie că în aceste perioade dificile a fost important să susținem această categorie de vârstă și să le oferim atleților posibilitatea să concureze cu colegii lor din întreaga Europă la cel mai înalt nivel. De asemenea, am dorit să trimitem sprijinul nostru comitetului local de organizare din Rieti și în Italia, care a fost atât de grav afectat de acest focar de coronavirus”, a comentat Karamarinov.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *