De vorbă cu Marian Oprea, de Ziua Europei

0
Marian Oprea

Marian Oprea este vicecampion olimpic (2004), medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 2005, cu argint la „Europenele” din 2010 și cu bronz la CE 2006. (sursa foto: Ian Walton/ Getty Images Europe)

Apreciază acest articol

Marian Oprea este cel mai titrat atlet român (la masculin) al tuturor timpurilor. Azi, de Ziua Europei, pe site-ul Federației Române de Atletism (FRA) a fost postat un articol cu „Struțul”. Într-o analiză a atletismului european, cu bune și mai puțin bune, „Struțul” consideră că „atletismul continental este mult mai bine promovat, există o implicare mai activă în acest fenomen”.

Marian Oprea, despre rezultate și atletismul de azi

Însă e de părere că, din păcate, „competițiile au căpătat un aspect comercial, cu interes de scurtă durată, în defavoarea celor implicați direct în crearea performanței sportive: sportivi, antrenori, staff tehnic, medical”. Și oferă dovada: „Nivelul rezultatelor sportive în concursurile europene nu a crescut în ultima perioadă. Din contră, exceptând unele cazuri, nivelul în general este mai slab decât în anii precedenți”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *