Diamond League: formulă de conjunctură, fără finala de la Zürich

0
Diamond League

sursa foto: Wanda Diamond League

Apreciază acest articol

Finala Diamond League din aces sezon, programată la Zürich, a fost anulată, din cauza pandemiei COVID-19, care oricum a dat peste cap calendarul competițional. „Ar fi imposibil să se asigure condiţiile de concurenţă echitabile şi un sistem corect de calificare”, a explicat World Athletics.

În schimb, cel mai mare oraș din Elveția și locul unde se dă ora exactă în economia helvetă a primit dreptul de a găzdui finalele „Ligii de Diamant” în sezoanele 2021 şi 2022, ultima fiind adusă în „Țara Cantoanelor” tocmai de peste Ocean, de la Eugene (SUA).

Diamond League s-a reașezat 

Noul calendar al Diamond League cuprinde 11 reuniuni de o zi, începând cu cea de la Monaco, programată pe 14 august, organizatorii locali urmând să stabilească propriile programe.

Cu toate acestea, World Athletics a avertizat că „incertitudinea legată de viitoarele restricţii guvernamentale şi calendarul în diferite ţări gazdă implică flexibilitate şi adaptabilitate din partea organizatorilor reuniunilor, în privinţa planificării, organizării şi oferirea de oportunităţi competiţionale pentru sportivi”.

Așadar, circuitul Wanda Diamond League din 2020 cuprinde meeting-urile de la Monaco (14 august), Gateshead (Anglia, 16 august), Stockholm (23 august), Lausanne (2 septembrie), Bruxelles (4 septembrie), Paris (6 septembrie), Roma/ Napoli (17 septembrie), Shanghai (19 septembrie), Eugene (4 octombrie), Doha (9 octombrie), China (17 octombrie).

Pe lângă finala de la Zürich, ce trebuia să se țină, în mod normal, pe 9-11 septembrie, din circuit au mai fost anulate întrecerile de la Rabat (programate pe 31 mai) și Londra (4 iulie).

Wanda Diamond League, circuit pe 4 continente

Totuși, să dăm și ce-i al sponsorului. Wanda Diamond League este denumirea completă a competiției ce are loc pe patru continente (Europa, America de Nord, Africa și Asia).

Vechiul format și nume al concursului era IAAF Golden League (din 1998 până-n 2010). Atunci când s-a trecut la Diamond League. Iar de anul trecut (2019), când a fost parafată înțelegerea cu conglomeratul Wanda (construcții, entertainment & media, sănătate, IT, investiții și servicii financiare, sport, industrie, imobiliare) din China s-a ajuns la actualul Wanda Diamond League.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *