Elena Pagu, campioana care a început să alerge după pensionare

0
Elena Pagu

sursa foto: Elena Pagu Oficial/ Facebook.

Apreciază acest articol

Anul acesta, pe 25 iulie, va împlini vârsta de 94 de ani! S-a născut lângă Piatra Neamț, în comuna Dumbrava Roșie. Vreme de 35 de ani a lucrat că asistență de ocrotire în Bacău și Satu Mare. Iar din 1983 s-a mutat în București. A început să alerge pe la 57 de ani, după ce s-a pensionat. Este recordmenă a României la alergări și la marș, în sală și în aer liber, a ajuns campioană europeană și mondială pe diferite distanțe. A devenit un personaj extrem de popular în toată România, un adevărat simbol.

A câștigat zeci de medalii de-a lungul anilor, la concursurile de atletism masters la care a participat în țară și străinătate. Le-a pierdut numărul, câte s-au adunat.

În prezent Elena Pagu deține patru recorduri balcanice la 5.000 m marș: la categoriile M75 (75-79 ani), timp 40 minute 16 secunde 51 zecimi, M80 (80-84 ani), timp 41.16.70, M85 (85-89 ani), timp 44.22.65 și M90 (90-94 ani), timp 43.16.37.

Încă de pe acum se gândește la Campionatul Mondial al Veteranilor de anul viitor, din Portugalia.

sursa foto: Elena Pagu Oficial/ Facebook

Chiar și în timpul pandemiei COVID-19 a continuat să alerge: dacă nu zilnic, măcar la două zile.

Elena Pagu și secretele sale

„Sunt Elena, sportivă din pasiune. Am plăcerea să aduc în continuare aurul pentru România la competiții sportive, de zeci de ai!”, este descrierea postată pe pagina personală de Facebook, Elena Pagu Oficial, pe care 3.014 de persoane o urmăresc.

Care sunt secretele Elenei Pagu aflați de aici.

Povestea ei, un exemplu de viață, demn de urmat, o găsiți relatată pe larg, chiar de „Bunica atletismului din România”, în articole pe care le găsiți aici și aici.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *