Mihai Ticușan
Apreciază acest articol

Doliu în sportul din Brașov și scrima din România. Azi, 22 mai 2020, unul dintre cei mai valoroși antrenori brașoveni, Mihai Ticușan, s-a ridicat la ceruri. Prin mâinile sale au trecut generații întregi de sportivi și, mai apoi, antrenori.

Maestrul Ticușan sau „Bosu”, cum era cunoscut între ai săi, și-a pus amprenta pe cariera multor campioni, începând cu olimpicul Mihai Covaliu și continuând cu Nicolae Țupa, Șerban Șerban, Matei Piukovici , Gabriel Duția, Vilmoș Szabo, Eduard Mănucu, Mircea Manciuc sau regretatul Dan Găureanu.

Mihai Ticușan, elogiat de președintele COSR, Mihai Covaliu

„Este un moment foarte trist pentru că, practic, se încheie un capitol important, poate cel mai important din ceea ce a însemnat scrima brașoveană. Dar începe, în același timp, o poveste frumoasă, poate cea mai frumoasă poveste despre cum a început scrima în Brașov, iar în această poveste domnul Ticușan va avea unul din rolurile principale.

Generații întregi vor povesti despre domnul Ticușan, fiecare așa cum l-a cunoscut în diferitele capitole ale acestei frumoase povești. Eu sunt unul dintre cei care a început scrima la Brașov, sunt unul dintre acei copii care a crescut sub ochii lui «Bosu’».

Am amintiri extraordinare și va rămâne veșnic în memoria mea. Bunul Dumnezeu să îl ierte și sa îl lase să ne urmărească de acolo de sus atunci când sportivii de la scrimă vor câștiga multe medalii. Condoleanțe familiei!”, a spus Mihai Covaliu, campion olimpic și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru Radio România Brașov FM.

Mihai Ticușan a fost inginer economist, absolvent al Institutului Politehnic Brașov și antrenor de scrimă începând cu anul 1959 la Dinamo Brașov, iar din 1969, la CS Tractorul Brașov.

Priveghiul va avea loc sâmbătă, 23 mai, de la ora 16, la Cimitirul greco-catolic de lângă Livada Poștei, situat pe drumul spre Poiana Brasov. Înmormantarea va fi duminica, de la ora 13. (sursa: Radio România Brașov FM)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *